Sport

EURO 2016: Eder a fost la un pas să ajungă la CFR Cluj. Cum au ratat ardelenii transferul celui care a adus Campionatul European Portugaliei

Eder, eroul Portugaliei din finala cu Franţa, a fost la un pas de a se transfera în Liga I, la CFR Cluj. Oficialii fostei campioane a României s-au deplasat atunci în Portugalia să negocieze aducerea atacantului, dar transferul atacantului nu s-a mai materializat.

Eder a devenit atacantul despre care se discută cel mai mult, după finala de aseară, de la Euro. Omul care a marcat golul ce a făcut din echipa lusitană “Regina Europei” putea să joace în Liga I. CFR l-a ochit încă din 2012, pe când juca la Academica Coimbra. Imediat s-a transferat la Braga şi a evoluat contra Pandurilor în Europa League.

Atunci, CFR Cluj a făcut pasul decisiv pentru a-l achiziţiona şi Răzvan Zamfir, pe atunci director sportiv al clujenilor, s-a deplasat în Portugalia, în septembrie 2013, pentru a negocia transferul lui Eder. Negocierile au fost dezvăluite atunci şi de cotidianul “Record”. Preţul cerut de Braga s-a învârtit în jurul a 1 milion de euro, iar clujenii au renunţat.


După 2 ani, Braga l-a vândut pe Eder la Swansea, pentru 6 milioane de euro, iar în urmă cu câteva zile, Swansea l-a vândut pentru 4.5 milioane de euro la Lille.

Eder, 28 de ani, a fost eroul Portugaliei în meciul cu Franţa, marcând singurul gol al finalei EURO 2016, contra Franţei.


Antrenorul de atunci al clujenilor, Ioan Andone, a dezvăluit că Eder a fost foarte aproape de a ajunge în Liga 1.

"Am fost în tratative foarte avansate cu Braga. Mi-a fost propus, l-am văzut şi am luat referinţe. CFR-ul avea nişte antrenori care se uitau la jucători din Portugalia şi care se uitau la ce e bun acolo. Noi căutam un al doilea atacant, un jucător masiv. Ne-am uitat la el şi am luat referinţe de la toţi jucătorii portughezi pe care ii aveam. Toţi au zis că este un jucător foarte bun, care marchează goluri. Nu ştiu de ce a picat transferul. Din păcate, nu a ajuns la noi. Sau poate din fericire, că a dat golul victoriei acum", a spus Andone la DolceSport.

abonare newsletter