Sport

Corina Căprioriu și Loredana Ohâi, nu vor fi disponibile pentru Openul European de la Cluj

Antrenorul lotului olimpic de judo, Florin Bercean, a anunțat că din cauza unor accidentări Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică și campioană europeană, și Loredana Ohâi, ambele de la categoria 57 kg, nu vor mai concura la Openul European de judo, găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Openul European de seniori masculin și feminin este o competiție la care participă 43 de țări, în jur de 400 sportivi, și unde vor fi invitați peste 600 de persoane din țară și din străinătate, a declarat antrenorul de judo al lotului olimpic feminin al României, Florin Bercean. „Practic este cea mai importantă competiție organizată anul acesta de România și de Federația Română de Judo. Openul European de seniori masculin și feminin, care este în calendarul Uniunii Europene de Judo și al Federației Internaționale de Judo, este o competiție care aduce puncte în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio. Până acum s-a desfășurat la București și în acest an FR de Judo a decis să mute această competiție în orașul nostru deoarece Clujul are o zonă occidentală, o zonă foarte modernă, cu un stadion și o sală proaspăt construite, sunt niște investiții fenomenale și care o să ne facă cinste”, a declarat Florin Bercean

El a spus că străinii vor fi foarte mirați și că speră ca în următori ani Uniunea Europeană de Judo să ofere o competiție de mai mare anvergură care să se desfășoare la Cluj. „Avem șanse în 2017, dacă totul iese bine la sfârșitul acestei săptămâni, să organizăm pe urmă un Grand Prix, de exemplu”, a declarat Bercean.


Sâmbătă, competiția începe cu meciurile preliminare de la ora 13,00, la categoriile 48, 52, 57, 63 kg la feminin, respectiv 60, 66 și 73 kg la masculin. Festivitatea de deschidere are loc de la ora 15,30, iar începând cu ora 16,00 se dispută finalele la categoriile amintite.

Duminică sunt programate de la ora 10,00 meciuri la categoriile 70, 78 și +78 kg la feminin, respectiv 81, 90, 100 și +100 kg la masculin, în timp ce finalele vor avea loc de la ora 16,00. Intrarea la competiție va fi liberă.


„Vor fi și absențe din lotul olimpic. Din păcate, Corina Căprioriu, vicecampioana olimpică, nu poate să participe din cauza mai multor probleme de sănătate care nu vrem să se accentueze, deoarece într-o lună de zile o să avem, la Baku, Jocurile Europei care contează pentru noi ca și Campionat European de seniori. O să mai lipsească și Loredana Ohâi, tot la categoria 57 de kg, care are mici probleme de sănătate, în rest toată lumea va fi prezentă. Vin cele mai importante puteri europene, francezii au 44 sau 45 de sportivi înscriși, vine Rusia cu delegație serioasă, vin din Africa, Australia, Noua Zeelandă, lotul masculin al Cubei, America, Canada. Vor fi sportivi de pe toate continentele, dar în mod special din Europa”, a adăugat Bercean.

Sportivii români angrenați în calificarea la Jocurile Olimpice ce vor participa la Cluj sunt Andreea Chițu, vicecampioană mondială anul trecut, nr. 4 la 52 kg, Monica Ungureanu, câștigătoarea Grand Slam-ului de la Baku de la începutul lunii mai și locul 7 la 48 kg, Vlăduț Simionescu, poziția a 15-a la +100 kg, medaliat cu argint în Grand Prix-ul de la Zagreb, și Daniel Natea, locul 10 la +100 kg, învingător în Grand Slam-ul de la Abu Dhabi, iar la 81 kg Cristian Bodîrlău, poziția a 5-a în Grand Slam-ul de la Baku.


Andrea Chițu își dorește la Cluj o clasare cât mai bună în concurs: „Aștept să am o evoluție cât mai bună, o sa iau fiecare meci în parte, voi încerca să n-am emoții puternice pentru că sunt acasă și sper ca la finalul zilei să termin cu o clasare cât mai bună”.

Căprioriu a regretat că nu poate lupta la Cluj, dar nu vrea să riște prezența la Jocurile Europei de la Baku: ''Pot să spun că particip sufletește din tribună, voi fi alături de fete și chiar îmi pare rău că nu pot participa la această competiție, dar mai importantă este sănătatea. Sunt ușoare accidentări mai vechi care mă supără și nu vreau să se agraveze, pentru a putea participa la Jocurile Europei''.


La competiția de la Cluj sunt invitate numeroase personalități ale judo-ului și sportului mondial, campioana olimpică de judo de la Beijing, Alina Dumitru, vicepreședintele Uniunii Europene de judo, Michal Vachun, Alin Petrache - președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, sau Carmen Tocală, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter