Sport

EXCLUSIV Destăinuirile lui Dulca: Cu cine a făcut schimb de tricouri la CM din Franța și de ce și-au vopsit tricolorii părul blond

Cristian Dulca (foto primul din dreapta) a făcut parte din lotul României la turneul final din Franța, din 1998, atunci când Generația de Aur reușea accederea în optimile de finală, unde a fost învinsă de Croația (0-1). Deși se declară un fan înfocat al Argentinei, Dulca este de părere că Brazilia va câștiga Cupa Mondială 2014.

Campionatul Mondial din Brazilia îi stârnește emoții lui Cristi Dulca. Clujeanul își aduce aminte cu plăcere de vremurile în care îmbrăca tricoul naționalei. Cel mai frumos moment trăit de fostul fundaș se leagă de CM din Franța. Atunci, Dulca a avut ocazia să evolueze împotriva unor jucători de renume precum David Beckham, Carlos Valderrama, Sol Campbell sau Davor Suker. A jucat ca titular în remiza cu Tunisia, scor 1-1.

„Cupa Mondială din Brazilia îmi stârnește multe amintiri. Și în 1998 era ceva deosebit. Să te afli printre marii fotbaliști ai lumii, să dai mâna cu Beckham... Totul era frumos, atmosfera, meciurile, spectatoriii... Totul parcă era dintr-un alt film. Țin minte că în 1994 mă aflam într-un apartament cu prietenul meu cel mai bun, plângeam amândoi când România a pierdut cu Suedia. Iar după patru ani am ajuns să joc la CM. Nici acum nu-mi vine să cred. Numai faptul că te afli la un Campionat Mondial e încununarea muncii tale ca fotbalist, e premiul suprem”, a povestit Dulca pentru Monitorul de Cluj.


A făcut schimb de tricouri cu Campbell și Prosinecki

Cristi Dulca nu s-a întors cu mâna goală de la turneul final din Franța. A făcut schimb de tricouri cu Sol Campbell (Anglia) și cu Robert Prosinecki (Croația). „A fost un campionat de neuitat. A fost ceva deosebit, nu pot să exprim în cuvinte ce am simțit atunci”, a mărturisit Dulca. „Cea mai plăcută întâmplare a fost când ne-am vopsit părul blond. Am spus că dacă trecem de grupe, ne vom vopsi părul blond. Nu mai știu cine a venit cu ideea”, a dezvăluit tehnicianul Mediașului, care are și o favorită la CM din acest an: „Țin cu Argentina, dar nu pentru că e Messi acolo. Cred însă că Brazilia va câștiga Cupa, va juca în finală împotriva Olandei. Au fost multe surprize la acest campionat, sigur vor mai exista. E un turneu foarte frumos”.

16 ani de secetă

România nu s-a mai calificat la un Campionat Mondial de 16 ani. Dulca nu și-a pierdut însă speranța. „Sper să ajungem cât mai repede la un turneu final. Pentru asta, trebuie să avem rezultate, să avem un campionat puternic în România și să avem grijă de juniori”, este de părere antrenorul clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter