Sport

Au tremurat pentru victorie! Tricolorii au învins la limită pe Cipru

Echipa naţională de handbal masculin a României a învins, în deplasare, reprezentativa Ciprului, scor 31-30 (15-16), în cea de-a patra partidă din grupa a 2-a preliminară a Campionatului Mondial din 2015.

Sursa foto: diviziasport.ro Sursa foto: diviziasport.ro

Chiar dacă porneau clar cu prima șansă în fața ciprioților, tricolorii au tremurat pentru victorie. Handbaliștii români s-au impus cu mari emoții, printr-un gol marcat de Gabriel Florea, în ultimele secunde de joc.

Cel mai bun marcator al României a fost Fenici, autor a cinci reușite, urmat de Talas, tot cu 5, Şimicu 4, Ghiţă 4, Florea 4, Acatrinei 3, Mihalcea 2, Rotaru 2, Asoltanei 1 și Cîmpan 1. De la gazde s-au remarcat Demosthenous şi Georgiou, ambii cu câte 7 goluri marcate.


Tricolorii au obţinut anterior trei victorii: cu Italia (23-22), Slovacia (32-24) şi cu Cipru (36-19) şi au acumulat astfel 8 puncte, fiind liderii grupei a 2-a. Pe locul secund se află Slovacia, cu 6 puncte, urmată de Italia, cu 2 şi Cipru, cu 0 puncte.

România mai are de disputat două partide, cu Italia, la Bucureşti, în 8 ianuarie, respectiv cu Slovacia, la Sala „Dinamo”, trei zile mai târziu.


Câştigătoarea fiecăreia dintre cele cinci grupe preliminare din primul tur se va califica în turul secund, play-off, în care au asigurată calificarea directă alte 13 echipe europene.

Meciurile se vor juca în luna iunie, în sistem tur-retur. Câştigătoarele din dubla manşă se vor califica la turneul final.


Turneul final al CM din 2015 va avea loc în Qatar, în perioada 17 ianuarie-1 februarie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter