Sport

Două medalii de aur pentru România în prima zi a Europenelor de judo U23

Alexandra Larisa Florian (cat. 52 kg) și Loredana Ohâi (cat. 57 kg) au cucerit vineri medaliile de aur la Campionatele Europene de judo Under-23 de la Samokov (Bulgaria).

Larisa Florian a învins-o în optimile de finală, la categoria 52 kg, pe bulgăroaica Galia Ivanova, în timp ce în sferturi a trecut de Shira Hayat (Israel). În semifinale, românca a dispus de kosovara Distria Krasniqi, iar în ultimul act a câștigat în fața altei reprezentate a Israelului, Gili Cohen, potrivit Mediafax.

La cat. 57 kg, Loredana Ohâi s-a impus în primul tur în fața ucrainencei Natalia Ilkov, iar în sferturi a dispus de Ilayda Seyis (Turcia). În semifinale, judoka a trecut de Ivelina Ilieva (Bulgaria), pentru ca să câștige medalia de aur grație victoriei asupra franțuzoaicei Lola Benarroche. La aceeași categorie, Andreea Geanina Florian a cedat în primul tur la Narges Mohseni (Austria).


La cat. 48 kg, Andreea Ștefănescu a fost învinsă în primul tur de slovena Kristina Vrsic, care ulterior și-a adjudecat medalia de argint. Diana Kovacs a pierdut și ea în manșa inaugurală în fața italiencei Anna Bartole.

În întrecerea masculină, Amado Claudiu Lazea a fost învins în primul tur la cat. 60 kg de croatul Bernard Azinovic, care ulterior s-a clasat pe 5, după ce a pierdut meciul pentru medalia de bronz. La cat. 66 kg, Remus Mircea Lazea l-a învins în primul tur pe sârbul Ilija Ciganovic, în optimi a dispus de estonianul Ilias Avir, dar a pierdut în sferturi disputa cu italianul Emanuele Bruno, iar apoi în recalificări în fața slovenului Andraz Jereb.


România mai are patru sportivi în competiție, Adrian Daroti (cat. 73 kg), Raul Hănciută (cat. 90 kg), Daniel Natea (cat. +100 kg) și Flavius Smeu (cat. +100 kg).

La Europene participă 276 de judoka din 36 de țări, 159 la masculin și 117 la feminin

Etichete: loredana ohai judo
Ultimele Stiri
abonare newsletter