Sport

Peste 30 de suporteri arestați și zeci de răniți în Bulgaria, în urma meciului cu Ungaria din preliminariile EURO 2024

Zeci de poliţişti şi suporteri au fost răniţi, joi seara, la Sofia, în urma incidentelor violente produse cu ocazia meciului dintre Bulgaria şi Ungaria (2-2), disputat cu porţile închise, în preliminariile EURO 2024.

Confruntări între suporteri și polițiști, în urma meciului din preliminariile Euro 2024 dintre Ungaria și Bulgaria (2-2)/Foto: MTI Confruntări între suporteri și polițiști, în urma meciului din preliminariile Euro 2024 dintre Ungaria și Bulgaria (2-2)/Foto: MTI

 

 


Aproximativ 60 de persoane au fost rănite ca urmare a ciocnirilor dintre suporterii ultra, la meciul încheiat cu egalitate în urma căreia Ungaria s-a calificat pentru turneul final. 

 


Astfel, de partea protestatarilor, „24 de răniţi au fost examinaţi de personalul medical, dintre care şapte spitalizaţi pentru traumatisme craniene, între care fracturi şi iritaţii legate de spray-urile cu piper”, potrivit unei informări a serviciilor de urgenţă din capitala Bulgariei.

În rândul poliţiei s-au înregistrat 33 de răniţi, printre care unii grav răniţi. Totodată, 33 de ultrași au fost arestaţi.


Meci decisiv pentru Ungaria, marcat de confruntări între suporteri și poliție 

Plasat sub condiţii de maximă securitate, meciul s-a încheiat la egalitate, 2-2, permiţând Ungariei să obţină calificarea la turneul final al EURO 2024.

Suporteri veniţi din toată Bulgaria au făcut deplasarea pentru a cere demisia preşedintelui Federaţiei, Borislav Mihailov, aflat la comanda forului bulgar de specialitate de 18 ani.


Petarde, fumigene, sticle de bere şi chiar pietre sau semne de circulaţie au fost aruncate de protestatari, care au incendiat şi o maşină de poliţie, în cursul unor incidente considerate rare în această ţară din Balcani.

Din cauza tensiunilor anticipate, meciul, programat iniţial la Plovdiv, a fost transferat în ultimul moment în capitala Sofia, desfăşurându-se fără public.


Nemulţumirea fanilor a continuat să se accentueze din cauza rezultatelor slabe ale echipei naţionale, care nu s-a calificat la nicio competiţie importantă şi a asistat la un val de schimbări de selecţioneri în ultimele două decenii. Ultimul turneu final disputat de Bulgaria datează de la EURO 2004 din Portugalia.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Naționala României a învins Andorra în preliminariile EURO 2024 și a urcat provizoriu pe primul loc în grupă

Ultimele Stiri
abonare newsletter