Sport

Campionii Clujului. Mai mulți tineri au impresionat lumea cu talentul lor la Cupa României de Taekwondo de la Miercurea Ciuc

20 de tineri talentați din Cluj au impresionat juriul, weekend-ul trecut, la Cupa României de Taekwondo de la Miercurea Ciuc. Sportivii s-au întors acasă cu 30 de medalii.

20 de tineri talentați din Cluj au impresionat juriul, weekend-ul trecut, la Cupa României de Taekwondo de la Miercurea Ciuc/ Foto: ONE Taekwondo CLUB - Facebook 20 de tineri talentați din Cluj au impresionat juriul, weekend-ul trecut, la Cupa României de Taekwondo de la Miercurea Ciuc/ Foto: ONE Taekwondo CLUB - Facebook

 

 


În perioada 21-22 octombrie 2023 s-a desfășurat la Miercurea Ciuc Cupa României, organizată de Asociația Română de Taekwondo. 

 


La startul competiției au luat parte peste 300 de sportivi din toată țara. Clujul a fost reprezentat de 20 de sportivi și 2 instructori sportivi de la ONE Taekwondo CLUB care au impresionat juriul competiției.

30 de medalii pentru sportivii clujeni

Sportivii au adus acasă de la competiție 30 de medalii, dintre care 12 medalii de aur, 7 de argint, 11 de bronz, iar clubul a obținut locul doi în competiție.


În cadrul competiției au existat 6 categorii de probe, iar la cea de SpeedKick, echipa din Cluj s-a clasat pe locul al doilea pe țară.

Tinerii în cadrul competiției/ Foto: ONE Taekwondo CLUB - Facebook

Pentru competiția de la Miercurea Ciuc, tinerii s-au pregătit zilnic cu câte două antrenamente.


Clubul a reușit să strângă din anul 2012 de când a fost înființat peste 100 de medalii la campionate naționale și internaționale.

De la pasiune la performanță și disciplină

Acești tineri au ajuns la performanță cu multă muncă și disciplină. Pe lângă că este un sport și ajută la sănătatea fizică, scopul acestei arte marțiale este acela de a-i ajuta pe cei care îl practică și pe partea de sănătate mintală și emoțională.


Printre sportivi s-a aflat și un băiețel de 6 ani care a fost ghidat de părinții lui spre acest sport. 

„Când avea vârsta de 4 ani ne-am gândit să îl înscriem la un sport în ideea de a face o activitate, un stil de viață sănătos și pentru a evita să petreacă timp în fața aparatelor electronice. De aici a ajuns să trateze cu pasiune acest sport (…) Am văzut o schimbare foarte vizibilă în comportamentul fiului meu. A devenit extrem de sociabil, a ajuns să fie stăpân pe emoțiile lui și s-a maturizat. Ca orice sport din categoria artelor marțiale înseamnă și o dezvoltare din punct de vedere al disciplinei, înseamnă concentrare și coordonare. Este important ca un copil să facă sport, mai ales în aceste vremuri în care totul se rezumă la gadgeturi. Foarte mult i-a ajutat sportul (pe toți sportivii de la club - n.red.) să relaționeze ca o echipă și grup. Faptul că petrecem mult timp în deplasări care multe durează 2-3 zile. Este extraordinar cum copiii mai mari au grijă de cei mai mici”, a declarat pentru monitorulcj.ro mama băiatului.

Băiețelul a reușit să obțină primul loc la SpeedKick și locul 3 la lupte Kyeorugi.

Potrivit mamei tânărului, fiecare sportiv din cadrul clubului de Taekwondo a avut parte de o dezvoltare importantă asupra sănătății lor, iar antrenorii și părinții au jucat un rol important în dezvoltarea lor.

„Din punct de vedere moral îi asigurăm tot suportul nostru, dar înainte de orice părerea antrenorului este prioritară. Niciodată nu intervenim peste ce consideră antrenorii. Îmi susțin copilul și din punct de vedere financiar, iar întotdeauna când câștigă sau nu învață din acest lucru”, a adăugat mama băiatului.

Clubul urmează să participe la finalul anului la încă o competiție în Serbia.

De ce este bine să îţi îndrumi copilul spre sport?

Exerciţiile fizice sunt minunate pentru fiecare copil. Sportul regulat îi ajută să se dezvolte armonios, să doarmă mai bine şi să fie sănătos. Pentru mulţi părinţi, alegerea unui anumit tip de sport care să i se potrivească copilului este foarte grea.

Potrivit mamei băiatului este foarte important ca părintele să verifice unde își îndreaptă copilul spre sport.

„Întotdeauna să se asigure că acolo unde își îndreaptă copiii este vorba despre un club serios, să se informeze prima dată de rezultatele obținute. Întotdeauna să se informeze și să compare informațiile  atunci când își duc copilul la un sport pentru că dacă tot faci o investiție să o faci cu cap”, a încheiat mama copilului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Maestru de Aikido din Tokyo, prezent la Cluj-Napoca pentru un seminar de perfecționare. Au participat peste 100 de sportivi din 8 țări. FOTO

Clujul, gazda Campionatului Național de Orientare în alergare. Sute de sportivi din țară și din străinătate vor alerga prin pădurile județului

Ultimele Stiri
abonare newsletter