Sport

CFR Cluj, eliminată din Conference League

CFR Cluj a fost eliminată dramatic din Europa Conference League la fotbal, după ce a fost învinsă de echipa turcă Adana Demirspor cu scorul de 2-1, joi seara, la Adana, în manşa secundă a turului al doilea preliminar.

CFR Cluj, eliminată de Adana Demirspor din Europa Conference League. Foto: Facebook Fotbal Club CFR 1907 CLUJ CFR Cluj, eliminată de Adana Demirspor din Europa Conference League. Foto: Facebook Fotbal Club CFR 1907 CLUJ

 

După 1-1 în meciul de la Cluj-Napoca, CFR Cluj a fost aproape de obţinerea calificării, dar a ratat şansa deşi a avut avantaj numeric în ultima jumătate de oră, scrie Agerpres.


Gazdele au deschis scorul prin David Akintola (43), Vasile Mogoş a restabilit egalitatea (68 - penalty), dar Cherif Ndiaye (90+4) a marcat golul victoriei şi al calificării în turul al treilea preliminar.

Adana Demirspor a început mai bine şi a avut prima ocazie de gol în min. 12, când Yusuf Sari a şutat la colţul lung, dar mingea s-a dus pe lângă bară.


CFR a trecut pe lângă deschiderea scorului în min. 17, când Bîrligea a trimis mingea în bară cu capul, din centrarea lui Avounou. Acelaşi Bîrligea (28) a şutat în plasa laterală.

Gazdele au deschis scorul în min. 43, după un corner executat de Belhanda, Akintola reluând la colţul scurt cu capul, din faţa lui Mogoş.


CFR a echilibrat disputa după pauză, dar tot Adana Demirspor a fost periculoasă, în min. 61, Ajeti respingând providenţial din faţa porţii.

În min. 62, Bîrligea a fost faultat de Gravillon în careu şi CFR a primit penalty, iar francezul a fost eliminat. Situaţia s-a tensionat, au existat bruscări între jucători, proteste de la margine, obiecte aruncate din tribună şi s-a făcut un anunţ de la staţia de amplificare pentru calmarea lucrurilor. Mogoş a transformat lovitura de pedeapsă (68) şi CFR devenea favorită, având un om în plus.


Echipa lui Mandorlini a preferat însă un joc de temporizare, de posesie, fiind surprinsă de câteva raiduri ale gazdelor. Yusuf Sari (79) a trimis puţin peste din lovitură liberă de la 25 metri.

Muhar a trimis un şut de la 26 de metri (90+1), dar Karacic a prins în doi timpi.


Soarta calificării s-a decis în min. 90+4, după o nouă fază fixă: Stambouli a executat o lovitură liberă, mingea a ricoşat din Muhar la Ndiaye, care a marcat golul victoriei.

Clujenii au încercat să trimită meciul în prelungiri, dar au mai avut o singură şansă, ratată de debutantul Konoplianka (90+7), ucraineanul reluând din voleu peste poartă.

Adana Demirspor va da piept în turul al treilea preliminar NK Osijek (Croaţia).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Fostul antrenor secund de la CFR-ului a ajuns selecționeri naționalei Under-20

Zi de meci! CFR Cluj întâlnește Adana Demirspor în turul doi preliminar din Conference League. Mandorlini: „Partida va fi grea”

Meciul FCSB – CFR Cluj, aproape SOLD-OUT. Câte bilete s-au vândut în ultimele 24 de ore?

abonare newsletter