Sport

Fostul antrenor secund de la CFR-ului a ajuns selecționeri naționalei Under-20

După ce a făcut parte din staff-ul lui Dan Petrescu la CFR Cluj, Costin Curelea va conduce echipa națională U20.

Costin Curelea, prezentat oficial în poziția de selecționer/ Foto: frf.ro Costin Curelea, prezentat oficial în poziția de selecționer/ Foto: frf.ro

 

 


Federaţia Română de Fotbal a anunţat, joi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, instalarea în funcţia de selecţioner al echipei naţionale Under-20 a fostului atacant Costin Curelea.

 


„Tehnicianul în vârstă de 39 de ani Costin Curelea va prelua naţionala U20 a României pe care a pregătit-o până în primăvară Daniel Pancu. Până să preia România U20, Curelea, absolvent al licenţei UEFA PRO în 2021, a fost antrenor secund la naţionala U18 (2018-2019), la Academica Clinceni (2018-2020), la CFR Cluj (2020, 2021-2023), cu care a şi câştigat două titluri de campion, şi la Kayserispor (2021)”, se menţionează pe site-ul citat.

CITEȘTE ȘI:
Zi de meci! CFR Cluj întâlnește Adana Demirspor în turul doi preliminar din Conference League. Mandorlini: „Partida va fi grea”
Meciul FCSB – CFR Cluj, aproape SOLD-OUT. Câte bilete s-au vândut în ultimele 24 de ore?

Fost atacant la Sportul Studenţesc, Dinamo Minsk, Universitatea Craiova şi FC Voluntari, Curelea a înscris aproape 100 de goluri în competiţiile interne din România (Liga I, Liga a II-a, Cupa României). A reprezentat România la nivel U21 şi are şi o selecţie la prima reprezentativă, în 2011, cu San Marino (1-0).


Înlocuitorul lui Daniel Pancu a declarat că după 5 ani în care a fost secund era momentul să facă pasul către postul de antrenor principal.

„Sunt fericit şi emoţionat, este o experienţă nouă, inedită pentru mine. După ce am activat ca antrenor secund timp de 5 ani, am considerat că e momentul să fac acest pas. Am învăţat multe lucruri, marele avantaj este că am lucrat alături de un antrenor foarte valoros şi experimentat ca Dan Petrescu, lucru care cu siguranţă mă va ajuta mai departe în carieră. Mulţumesc directorului tehnic şi conducerii FRF pentru încredere”, a spus Curelea.


Reprezentativa pregătită de Costin Curelea va participa pentru al treilea sezon consecutiv în Elite League U20, competiţie ce reuneşte 8 selecţionate de pe continent: România, Cehia, Germania, Italia, Polonia, Norvegia, Anglia şi Portugalia.

Programul meciurilor este următorul:
7 septembrie 2023: România - Cehia
12 septembrie 2023: Portugalia - România
12 octombrie 2023: România - Anglia
16 octombrie 2023: Norvegia - România
17 noiembrie 2023: România - Germania
21 martie 2024: România - Italia
26 martie 2024: România - Polonia.


Naţionala U20 a rămas fără selecţioner în 25 iulie, când Daniel Pancu a preluat reprezentativa U21 a României.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

După ce a sosit de o săptămână la CFR Cluj, Josip Mihalic a fost împrumutat la o echipă din Liga a II-a

Încă un transfer la CFR Cluj! Trupa lui Andrea Mandorlini a prezentat a 13-a achiziție

Ultimele Stiri
abonare newsletter