Sport

Borcea a fost audiat la Tribunalul Bucureşti

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/17_ziua/cristian-borcea.jpg" border="0" alt="Cristian Borcea" title="Foto www.gsp.ro" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cristian Borcea a declarat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti că transferurilor de fotbalişti au reprezentat succese ale clubului întrucât banii au fost utili în "momente grele" şi că iniţiativa efectuării lor nu i-a aparţinut, fiind desemnat pentru aceasta de Consiliul de Administraţie al clubului.</p> <p>Acţionarul FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost audiat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, în legătură cu transferul mai multor jucători în perioda 1999 - 2001, dosar în care a fost trimis în judecată.</p> <p>Cristian Borcea a dat declaraţii în legătură cu transferurile jucătorilor Cosmin Contra, Paul Codrea, Florin Cernat, Bogdan Mara, Nicolae Mitea, Dan Alexa şi Adrian Mihalcea.</p>

Borcea a explicat instanţei de judecată că nu el a avut iniţiativa acestor tranferuri care fac obiectul anchetei şi că a fost doar desemnat să se ocupe de ele de către Consiliul de Administraţie (CA) al clubului.

Potrivit acţionarului clubului Dinamo, toate transferurile pentru care a semnat contracte de cedare drepturi federative au reprezentat "succese", din cauza faptului că jucătorii luaţi la clubul Dinamo cu ani puţini, au fost vânduţi mai departe cu bani mult mai mulţi, fonduri ce au ajuns în vistieria grupării "alb-roşii", "în momente grele ale clublui".


Borcea le-a spus explicat judecătorilor că ân perioada 1999 - 2001 nu exista nicio lege care să interzică astfel de tranferuri de jucători, nici în România, dar nici în străinătate, explicând totodată judecătorului de caz că "un fotbalist nu poate fi evaluat uşor".

"Nu există un tabel de evaluare pentru jucători. Astăzi îl putem cumpăra cu un milion, iar mâine se poate accidenta la picior, caz în care nu mai valorează nimic. Au fost situaţii în care am ajuns să plătim noi ca să putem scăpa de unii judecători", a explicat Borcea instanţei.

abonare newsletter