Sport

Cupa României va fi adusă la Cluj. Unde va fi expus trofeul

Cupa României va veni la Cluj pentru a putea fi admirată înaintea finalei.

Trofeul Cupa României /FOTO: frf.ro Trofeul Cupa României /FOTO: frf.ro

 

 


Sâmbătă, pe 13 mai 2023, trofeul Cupei României va fi expus în incinta Iulius Mall, între orele 11:00 și 19:00. Fanii vor avea oportunitatea de a se fotografia alături de acesta și de Miodrag Belodedici, ambasadorul Cupei României, care va fi prezent la eveniment.

 


Finala din acest an va aduce față în față echipa Sepsi OSK, deținătoarea trofeului, și Universitatea Cluj, câștigătoare a Cupei României în 1965 și de patru ori finalistă. Meciul va avea loc miercuri, pe 24 mai, începând cu ora 20:30, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Cupa României este cea mai amplă competiție fotbalistică din țară și beneficiază de un trofeu impresionant. În acest an, competiția împlinește 90 de ani.


Competiția, înființată în 1933, oferă câștigătoarei trofeul actual începând din 2002, când Ion Țiriac, fostul mare jucător de tenis și președinte al Comitetului Olimpic Român, l-a donat Federației Române de Fotbal.

Trofeul în sine este o operă de artă, având forma unei cupe realizate din argint masiv, fiind creat de un bijutier din Germania, care a dorit să rămână anonim. Are o înălțime de 60 de centimetri și cântărește 12 kilograme, fiind inspirat de o minge de fotbal.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj o va întâlni pe FCSB în derby-ul care poate decide campioana din acest sezon

„U” Cluj anunță punerea în vânzare a biletelor pentru finala Cupei României de la Sibiu

abonare newsletter