Sport

CFR Cluj o va întâlni pe FCSB în derby-ul care poate decide campioana din acest sezon

Meciul dintre CFR și FCSB de pe „Arena Națională” poate decide campioana din această ediție de Superligă.

Daniel Bîrligea în duel cu Octavian Popescu /FOTO: FCSB - Facebook Daniel Bîrligea în duel cu Octavian Popescu /FOTO: FCSB - Facebook

 

 


Etapa a opta a Play-off-ului SuperLigii României aduce în prim plan derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj, programat pe data de 14 mai, la ora 21:00. Deși clujenii nu mai au șanse matematice de a ocupa primul loc în clasament, acest meci poate fi decisiv pentru stabilirea campioanei. Dacă FCSB suferă o înfrângere în acest meci, iar Farul Constanța obține o victorie în meciul de la Craiova, echipa pregătită de Gheorghe Hagi își va adjudeca titlul indiferent de rezultatele din ultimele două etape ale campionatului.

 


CFR Cluj, echipa campioană a ultimelor cinci ediții, a fost eliminată din lupta pentru titlu. După remiza 1-1 cu Universitatea Craiova pe teren propriu, echipa condusă de antrenorul Dan Petrescu a rămas la 7 puncte în urma liderului Farul. Totuși, în realitate, diferența este de 8 puncte, deoarece clujenii au primit un punct în plus prin rotunjire.

Pe de altă parte, FCSB are șanse reale de a câștiga titlul după o pauză de 8 ani. Echipa pregătită de antrenorul Elis Charalambous se află la doar 3 puncte în spatele Farului (4 puncte în termeni reali, având și FCSB un punct în plus prin rotunjire). În etapa a 9-a, FCSB se va confrunta direct cu Farul la Ovidiu, urmând apoi partida cu Rapid pe teren propriu.


În afară de meciul cu FCSB, Farul mai are de disputat două partide în deplasare, una cu Universitatea Craiova și alta cu CFR Cluj.

 


CFR Cluj poate anula „finala” de la Ovidiu

Toată lumea vorbește despre „finala” de la Ovidiu, dar CFR Cluj are posibilitatea să facă acea finală să nu mai aibă loc, dacă obține o victorie pe „Arena Națională”. Înfrângerea echipei FCSB, combinată cu o victorie a celor de la Farul în meciul cu Universitatea Craiova de pe stadionul „Ion Oblemenco”, ar crea o diferență de 6 puncte între primele două locuri. Chiar dacă bucureștenii ar câștiga partida acasă, distanța față de Farul ar rămâne de 3 puncte pe hârtie, dar 4 în realitate, astfel că ar fi o diferență imposibil de recuperat.

CFR Cluj vine la București cu o motivație maximă. Elevii antrenați de Dan Petrescu au ieșit din lupta pentru titlu, dar trebuie să-și apere locul al 3-lea, care asigură calificarea în preliminariile Conference League. Universitatea Craiova se află la trei puncte în spate, iar Rapidul (care a obținut o victorie și un egal în meciurile din Play-off contra clujenilor) este la cinci puncte distanță.


FCSB, motivată înainte de partidă

FCSB se bucură de un moral foarte ridicat în urma rezultatelor pozitive din ultimele două partide de campionat (2-1 în deplasare cu Universitatea Craiova și 3-1 acasă cu Sepsi). Echipa vicecampioană se bazează și pe susținerea fanilor, așa cum a menționat și finanțatorul Gigi Becali: „Cred că vor fi 50.000 de oameni. E meci acasă, iar CFR nu mai e aia din trecut. E altă CFR, fără Deac parcă nu are un «creier» acolo, care să dirijeze”.

Într-adevăr, CFR pare să aibă o putere de atac mai redusă fără Deac, dar și mijlocul de teren al „roș-albaștrilor" nu mai este la fel de puternic fără Malcom Edjouma, care nu va mai putea juca în acest sezon din cauza unei accidentări. De asemenea, golgheterul Andrea Compagno se confruntă cu probleme medicale și există șanse mici să participe în următoarea etapă. Octavian Popescu și Miculescu sunt și ei incerți.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj va renunța la patru jucători în această vară

Fostul președinte al LPF Dumitru Dragomir crede că greșelile de arbitraj împotriva CFR Cluj nu sunt întâmplătoare: „A fost hoție! Totul a fost dirijat!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter