Sport

Vești bune pentru CFR Cluj! Claudiu Petrila a fost inclus în topul celor mai buni tineri dribleri din lume

Claudiu Petrila a fost nominalizat în topul celor mai buni tineri dribleri.

Claudiu Petrila în acțiune în meciul cu Sepsi /FOTO: CFR Cluj - Facebook Claudiu Petrila în acțiune în meciul cu Sepsi /FOTO: CFR Cluj - Facebook

 

 


Actualul sezon se anunță a fi unul plin de suspans și de emoții pentru iubitorii fotbalului românesc, deoarece va fi cea mai aprigă luptă la titlu de când sistemul play-off - play-out a fost implementat în campionatul intern.

 


La patru etape înainte de final, Farul Constanța, FCSB și CFR Cluj ocupă primele trei poziții în clasament și sunt despărțite de doar 5 puncte. În plus, cele trei echipe vor avea și un meci direct de disputat, ceea ce va adăuga și mai multă tensiune în lupta pentru titlu.

Claudiu Petrila în top

Publicația internațională de statistică CIES Football Observatory vine înainte de finalul sezonului cu topul celor mai buni tineri dribleuri din fotbalul mondial. Criteriile folosite în acest sens au fost ca jucătorii să nu fi împlinit 23 de ani și să fi jucat cel puțin 1.500 de minute în competiția internă.


În plus, un alt criteriu important a fost reprezentat de adversarii întâlniți. Campionatele din Spania, Anglia, Franța, Germania și Italia au primit un indice diferit, nivelul din aceste țări fiind unul mai ridicat.

Claudiu Petrila, jucătorul celor de la CFR Cluj, se află pe locul 64 în acest clasament. Fotbalistului i-au reușit 55,4% din driblingurile încercate, depășind un adversar la aproximativ 22 de minute și 18 secunde. 


Cap de listă este Vinicius Junior (22 ani), de la Real Madrid. Extrema din Brazilia are un procentaj de 50,3% driblinguri reușite, acesta reușind să își depășească un adversar o dată 15 minute și 32 de secunde.

Un alt român face parte din top. Este vorba de Octavian Popescu de la FCSB. Acesta ocupă locul 29, având un procentaj de 59,8% driblinguri reușite. Fotbalistul lasă un adversar în urmă la aproximativ 18 minute și 5 secunde. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj dorește ca Dan Petrescu să continue la echipă. Cristi Balaj: „Patronul şi-a exprimat dorinţa”

CFR Cluj a suferit trei înfrângeri consecutive. Cristi Balaj: „Suferim în acest moment”

Ultimele Stiri
abonare newsletter