Sport

Ovidiu Sabău, înaintea meciului cu UTA Arad din Cupa României: „Ne bucurăm că am revenit acasă, pe un gazon excelent”

După o pauză de opt ani, „U” Cluj a revenit în semifinalele Cupei României și are șansa joi seară să lupte pentru ultimul act și anume finala Cupei. Antrenorul Universității este optimist pentru acest meci.

Ioan Ovidiu Sabău în meciul de la Ploiești /FOTO: FC Universitatea Cluj - Facebook Ioan Ovidiu Sabău în meciul de la Ploiești /FOTO: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


„U” Cluj are oportunitatea să repete performanța din 2015, când tot pe teren propriu s-a obținut cea mai recentă calificare în finala Cupei. Meciul cu UTA de joi seară marchează și revenirea pe Cluj Arena, după o perioadă pe care Universitatea a petrecut-o departe de casă.

 


Va fi pentru a patra oară pe parcursul acestui sezon când „U” Cluj se duelează cu „Bătrâna Doamnă”, în fața căreia nu au reușit încă să se impună de când am revenit în prima ligă. Duelurile de la Arad s-au terminat cu victoriile formației în alb și roșu, 2-1 și 2-0, iar pe Cluj Arena a fost 0-0.

UTA Arad a trecut în aceste zile printr-o schimbare la nivelul băncii tehnice, Mircea Rednic devenind noul antrenor al echipei. El va debuta cu ocazia acestui duel din semifinalele Cupei României.


Sabău: „Ne bucurăm că am revenit acasă, pe un gazon excelent”

Înaintea partidei cu UTA, Ioan Ovidiu Sabău a participat la o conferință de presă în care a ținut să menționeze că se bucură că s-a întors acasă.

„Așa se spune și de multe ori e și adevărat (n.r. faptul că aducerea unui antrenor nou la o echipă poate produce un șoc). Sper ca noi să arătăm așa cum trebuie și jucătorii să-și dorească victoria. Venim după un meci destul de greu la Mediaș. Ne bucurăm că am revenit acasă, pe un gazon excelent. Vor fi și foarte mulți suporteri, așa că avem toate condițiile să ne calificăm și sper să-și dorească foarte mult jucătorii, pentru că totuși e o performanță”, a declarat Sabău.


Tehnicianul consideră că UTA va aborda într-un mod foarte serios jocul.

„Îl cunosc foarte bine pe Mircea Rednic și știu că își doresc și ei mult să prindă finala. El va face tot ce e posibil să joace o finală. Dacă ne-am refăcut din punct de vedere fizic și mental și înțelegem că și acest obiectiv este foarte important, vom fi bine. Nu trebuie să ne gândim că e foarte greu meciul de luni cu Voluntari. Până atunci ne putem recupera, avem suficiente zile la dispoziție. E foarte important și ce văd la ultimul antrenament, cum arată jucătorii. Apoi să fiu inspirat când alcătuiesc primul 11 și la schimbări. Ceea ce le spun e foarte important să le ajungă în minte și la suflet. Într-un astfel de joc, cred că ei ar trebui să-și dorească foarte mult să se încarce din toate punctele de vedere”, a adăugat antrenorul.


Ce ar însemna o calificare pentru „U”?

Antrenorul a spus și ce ar însemna o calificare în finala Cupei României.

„Ar fi o performanță deosebită, o satisfacție pentru jucători, suporteri și oraș. Ai nevoie de performanță. Așa crești ca și club. Așa îl formezi, cu astfel de jocuri. Nivelul crescut contează și nu să fie doar o prezență în prima ligă timp de 2-3 ani, fără vreun obiectiv. 

Trebuie să ne propunem mai mult, nu să fim mulțumiți doar cu salvarea de la retrogradare. Sigur, obiectivele mai mari necesită o transformare din punct de vedere mental și necesită timp. Clubul trebuie să ceară asta. Tu ca și club trebuie să te transformi și să înțelegi că nu sunt suficiente obiectivele mici”, a spus tehnicianul.

Sabău a evidențiat și care este principalul obiectiv în această perioadă.

„Mă repet, pe mine m-a interesat în primul rând meciul cu Mioveniul. Am anticipat că va fi un joc greu. Mă interesează foarte mult meciul din Cupă. Îmi doresc foarte mult să câștigăm, dar în același timp mă interesează să nu avem probleme cu cartonașele sau accidentări, pentru că meciul de luni cu Voluntari este cel mai important ca să ne îndeplinim obiectivul. Ne despart puține puncte și avem încă meciuri grele până la finalul sezonului. Cred că și ultima etapă va fi importantă în campionat”, a încheiat Sabău.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj va afișa în vestiar cele mai bune mesaje ale fanilor înainte de semifinala cu UTA Arad

„U” Cluj întâlnește UTA Arad în semifinala Cupei României. „Șepcile roșii” strigă mobilizarea: „Clujul vibrează numai în Alb și Negru”

abonare newsletter