Sport

VIDEO. U-BT Cluj va deschide o anchetă disciplinară în cazul lui Guzman. Jucătorul a sărit la bătaie în timpul meciului

CSM CSU Oradea a învins-o pe U-Banca Transilvania Cluj-Napoca cu scorul de 82-74, sâmbătă, pe teren propriu. Meciul nu a fost lipsit de incidente.

Karel Guzman/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Karel Guzman/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


CSM CSU Oradea a învins-o pe U-Banca Transilvania Cluj-Napoca cu scorul de 82-74, sâmbătă, pe teren propriu, într-un meci între cele mai bune echipe din campionat, în Grupa 1-10 a Ligii Naţionale de baschet masculin, etapa a 23-a.

 Erick Bernard Neal a fost MVP-ul orădenilor, cu 24 de puncte şi 8 pase decisive, Nikola Markovic a contribuit cu 18 p, 6 recuperări, iar Joshua Lamont Bostic a adăugat 14 p. 

De la campioni s-au remarcat Emanuel Căţe, cu 16 p, 11 rec, Nemanja Gordic, 15 p, 3 rec, 8 pd, Leonardo Simoes Meindl, cu 13 p, 4 rec.


Incidente la meciul de baschet

Meciul nu a fost lipsit de evenimente neplăcute. În sfertul al doilea, jucătorul de baschet Karel Guzman a fost eliminat, pentru un comportament antisportiv.

Guzman a sărit la bătaie și nu a mai putut fi oprit de nimeni, fie că vorbim de jucători, staff sau arbitri. U-BT Cluj-Napoca a publicat un comunicat în care a anunțat că va deschide o anchetă disciplinară pentru comportamentul lui Guzman.


„În aceasta seară, pe parcursul meciului desfășurat pe terenul echipei CSM Oradea din cadrul ligii naționale de baschet masculin, în sfertul al doilea, la scorul de 35-28, a avut loc un incident în care a fost implicat jucătorul echipei noastre Karel Guzman. 

În timpul meciului, Karel Guzman a manifestat un comportament agresiv, care nu este promovat și agreat în cadrul clubului U-BT, indiferent de posibilele circumstanțe provocate de adversar. În urma unei altercații care a avut loc pe terenul de joc, conflict ce a fost aplanat cu intervenția membrilor staffului echipei noastre și a firmei de securitate, jucătorul Karel Guzman a fost descalificat din joc de către brigada de arbitri. Conform procedurii regulamentare, jucătorul a fost obligat să părăsească terenul de joc. 


Din cunoștințele noastre, jucătorul Karel Guzman nu are nici un fel de antecedente de violenta, iar în cadrul echipei noastre a exprimat întotdeauna o atitudine responsabilă și bazată pe respect.

Clubul U-Banca Transilvania își afirmă pe această cale poziția clară de condamnare ferma a oricăror acțiuni de violență în sport și vă susține întotdeauna spiritul de competitivitate bazat pe fair-play. În cadrul clubului vă fi deschisă o anchetă disciplinară ca urmare a acestui incident”, a transmis conducerea U-BT Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Meci important pentru U-BT Cluj în acest weekend. Silvășan: „Este bătălia pentru primul loc la finalul sezonului regulat”

U-BT Cluj, învinsă fără drept de apel de echipa spaniolă Joventut Badalona, în EuroCup

abonare newsletter