Sport

Andrija Stipanović va lipsi în meciul dintre U-BT Cluj și Bursaspor din EuroCup. Silvășan: „Nu e complet refăcut”

Jucătorul de baschet Andrija Stipanović va absenta la meciul dintre U-Banca Transilvania și Bursaspor. Acesta nu s-a refăcut după accidentare.

Andrija Stipanović/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Andrija Stipanović/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Andrija Stipanović nu este complet refăcut după o accidentare care l-a ținut departe de parchet în ultimele două partide oficiale ale lui U-BT. El a absentat în deplasarea de la Timișoara și în duelul contra lui CSO Voluntari.

 


Andrija o să absenteze și la meciul contra Bursaspor, din EuroCup care va avea loc miercuri, 8 martie. 

„Jucăm cu Bursaspor, o echipă puternică, finalista ediției din sezonul precedent. Din păcate pentru noi, șansele de calificare în Play-Off sunt extrem de mici. Mai sunt șanse teoretice, dar extrem de mici. Ne dorim să facem un meci bun și nu vrem să arătăm ca o echipă învinsă. Asta le-am transmis și băieților după meciul cu Voluntari, că urmează o partidă importantă pentru simplul fapt că putem să ne arătăm caracterul și valoarea. Vrem să jucăm cu o mândrie foarte mare și ne dorim din tot sufletul victoria. Ne vom lupta să o obținem. În continuare Stipanović nu va evolua nici în acest meci. Recuperarea lui merge foarte bine, dar nu e complet refăcut. Vom vedea dacă va fi apt pentru următoarele jocuri”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj.


Meci dificil pentru U-BT

Finalista ediției precedente din EuroCup va fi adversara echipei U-BT Cluj în următoarea etapă din 7Days EuroCup. 

După o pauză de câteva săptămâni, alb-negrii revin în competiția europeană. Din păcate, situația echipei U-BT Cluj în clasament nu îi ajută, în condițiile în care ocupă locul 9, acumulând 4 rezultate pozitive și 10 înfrângeri. Ultima dată, clujenii au pierdut cu Germani Brescia cu 103-84


De partea cealaltă, Bursaspor este pe șapte, având același bilanț cu Germani Brescia și Umana Reyer Veneția, fiind la un succes distanță de Ratiopharm Ulm, respectiv JL Bourg. Cu alte cuvinte, turcii au bifat 7 rezultate pozitive și tot atâtea înfrângeri. Gruparea condusă de Dušan Alimpijević a răpus-o acum câteva zile pe JL Bourg cu 92-82. Meciul s-a disputat cu întârziere, din cauza faptului că a fost reprogramat din cauza cutremurului din Turcia.

Din punct de vedere statistic, liderul turcilor este Onuralp Bitim, care are medii de 16.8 puncte, 3.8 pase decisive și 3.4 recuperări. S-au mai remarcat în actuala stagiune și americanii Derek Needham, Zach Auguste sau Dave Dudzinski.


Bursaspor a sosit la Cluj-Napoca după ce a pierdut meciul cu puternica Anadolu Efes, în campionat. Câștigătoarea Euroligii s-a impus cu 82-63. Totodată, Bursa este pe cinci în liga turcă, având 12 victorii și 7 înfrângeri.

În tur, U-Banca Transilvania a fost învinsă în Turcia cu scorul de 95-80 .

„Ne așteptăm la un meci foarte greu. Bursaspor este o echipă experimentată, cu un antrenor pe măsură. Au jucat finala în sezonul trecut și sunt respectați în EuroCup. Astfel de meciuri sunt importante pentru clubul nostru. Nu mai avem șanse foarte mari să ne calificăm, dar vom lupta până la final”, a adăugat Nemanja Gordić, jucător U-Banca Transilvania.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT a învins-o pe CSO Voluntari. „Studenții” rămân lideri în Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca, victorie clară în deplasarea de la Timișoara. Silvășan: „Îmi place cum am jucat tot meciul”

abonare newsletter