Sport

Antrenorul echipei Lazio, Maurizio Sarri, se teme înainte de meciul cu CFR Cluj: „Suntem în dificultate”

Antrenorul echipei Lazio, Maurizio Sarri, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că formaţia italiană este în dificultate înaintea partidei cu CFR Cluj.

Maurizio Sarri/ Foto: S.S. Lazio - Facebook Maurizio Sarri/ Foto: S.S. Lazio - Facebook

 

 


Antrenorul echipei Lazio, Maurizio Sarri, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că formaţia italiană este în dificultate înaintea partidei cu CFR Cluj, din cauza absenţelor cu care se confruntă.

 


„În acest moment nu ne gândim dacă putem câştiga Europa Conference League. Avem multe absenţe şi suntem în dificultate. Nu e un alibi, dar este o problemă în plus, care se adaugă altora. Trebuie să împingem jocul în direcţia pe care o dorim. Ei (CFR) sunt mai buni din punct de vedere fizic şi mai obişnuiţi să joace astfel de meciuri. Nu avem voie să fim superficiali şi trebuie să abordăm meciul în modul potrivit”, a declarat Sarri, citat de site-ul lalaziosiamonoi.it.

Tehnicianul a subliniat că în competiţie sunt echipe puternice, precum „West Ham, care este de un nivel foarte înalt, în ciuda locului pe care îl ocupă în Premier League. Mai este şi Villarreal”.


„Sper că Petrescu va avea dreptate, dar nu cred să fie chiar aşa”

„Ne gândim să trecem de acest tur, care nu e deloc uşor, înainte de a ne gândi să câştigăm Conference League”, a comentat Sarri.

Antrenorul lui Lazio nu a dorit să ofere în procente şansele echipei sale de calificare, dar a afirmat: „Sper că Petrescu va avea dreptate, dar nu cred să fie chiar aşa”.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată anterior, antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a afirmat că Lazio are „90% şanse de calificare”, iar campioana României doar 10%. Sarri a comentat şi faptul că este considerat un antrenor care face puţine schimbări în echipă, dar a ţinut să contrazică acest lucru: „În ultimele trei partide am folosit 21 de jucători. Ţi se pun etichete şi nu poţi scăpa de ele”.


În privinţa echipei pe care o va folosi joi, Sarri a fost spiritual: „Nu îmi aduc aminte nici cine a jucat duminică. Vor fi schimbări la mijloc, dar nu toţi cei trei, cu siguranţă”. Sarri a precizat că Sergej Milinkovic-Savic nu s-a antrenat la Formello, ci doar s-a pregătit în sala de forţă, Mattia Zaccagni are febră, Alessio Romagnoli e pe care de a se vindeca după accidentarea suferită şi va face un control în aceste zile, Ştefan Radu nu a efectua încă testele medicale, Pedro era programat la un control miercuri seara şi ar putea reveni la antrenamente cu o mască facială.

În privinţa echipei CFR Cluj, Sarri a apreciat că mai degrabă campioana României trebuie să îşi ia măsuri decât echipa sa: „Nu ştiu dacă vor schimba ceva la nivel tactic. Cu siguranţă o vor face din punct de vedere al angajamentului. Vor avea atitudinea unei echipe care crede în şansa ei. Trebuie să fim foarte atenţi în privinţa felului în care vom aborda meciul pentru a-l aduce pe calea pe care dorim”.


Sarri s-a referit şi la dificultăţile pe care le are echipa sa în deplasare: „Avem defecte care apar la suprafaţă mai mult în Europa decât în Italia. În Europa, dacă greşeşti abordarea, pierzi cu toţi”. În privinţa terenului de joc, Sarri a spus că se aştepta să arate mai rău, însă nu e în măsură să critice, având în vedere calitatea gazonului de pe Stadio Olimpico: „Am văzut partidele jucate aici (la Cluj) în urmă cu 15 zile şi era zăpadă şi gheaţă. Terenul a fost afectat. Nu e la un nivel foarte bun, dar mă aşteptam la mai rău”.

CFR Cluj o va întâlni pe Lazio, joi seara, în manşa secundă a play-off-ului pentru optimile Europa Conference League la fotbal, pe Stadion „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, de la ora 19:45. La Roma, Lazio a câştigat cu scorul de 1-0.

CITEȘTE ȘI:

Ce șanse are CFR Cluj să învingă echipa Lazio Roma? Petrescu: „Sunt realist”

Peste 400 de suporteri italieni vor ajunge în Gruia pentru meciul CFR Cluj-Lazio. Partida se joacă cu casa închisă

Artificiile, interzise la returul CFR Cluj - Lazio. Vezi ce străzi vor fi închise din cauza meciului

abonare newsletter