Sport

Cluj Arena va avea un gazon nou! Cât va plăti Consiliul Județean din bani publici pentru înlocuirea completă a acestuia

Cluj Arena va beneficia de o schimbare integrala a gazonului. Este prima dată când suprafața de joc este schimbată integral de la construcția stadionului.

Gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat pentru Campionatul European de Tineret 2023 /FOTO: Cluj Arena - Facebook Gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat pentru Campionatul European de Tineret 2023 /FOTO: Cluj Arena - Facebook

 

 


Arena din centrul Clujului va beneficia de o schimbare completă a gazonului pentru prima dată de la construcția stadionului. Consiliul Județean Cluj a lansat o licitație publică pentru a găsi firma care se va ocupa de această înlocuire. Costul total al proiectului se ridică la o valoare estimată de 3,25 milioane de lei (aproximativ 658.000 de euro).

 


„Achiziția este necesară pentru buna desfăşurare a activităţii curente, astfel se asigură furnizarea de gazon, montajul şi servicii de întreţinere suprafață de joc și instalații conexe pentru stadionul Cluj Arena, în mod permanent pentru a fi menţinut terenul în condiţii optime, astfel încât să asigure funcţionarea acestuia la nivelul standardelor şi normelor impuse de FIFA şi UEFA. 

Orice operator economic are dreptul de a solicita clarificări sau informații suplimentare, semnate cu semnătura electronică extinsă, numai prin intermediul SEAP, într-un termen de cel mult 18 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. În măsura în care solicitările de clarificări sau informații suplimentare au fost adresate în termenul prevăzut anterior, răspunsurile autorității contractante vor fi publicate în SEAP cu 11 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor”, se arată în anunțul publicat pe SEAP.


Durata maximă de livrare a gazonului este de 30 de zile calendaristice, conform caietului de sarcini. Finanțarea proiectului se va face integral din bani publici. Suprafața de joc va fi acoperită în principal cu iarbă naturală, iar în zona porții și a careului va fi ranforsată cu fibre de gazon sintetic.
 

Un gazon criticat

Suprafața de joc a strâns multe critici în ultima perioadă, fostul antrenor al Universității Cluj, Eugen Neagoe a spus la finalul anului trecut despre acesta că ar fi cel mai slab gazon din țară.


„Avem un oraș de 5 stele, un stadion de 5 stele și un gazon de minus 4 stele. Ați văzut cum a arat gazonul în meciul cu Rapidul. Sincer cred ca este cel mai rău gazon din țară.

„Și adversarii ne spun «Domnilor nu puteți face ceva cu gazonul ăsta?» Eu aș face și astăzi dar din păcate nu sunt eu persoana responsabilă cu gazonul. Este rușinos să avem așa un stadion frumos într-un oraș de 5 stele să ne prezentăm cu un asemenea gazon”, a declarat atunci Neagoe.


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, declara la începutul lunii decembrie că gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat cat de curând.

„Nu știu dacă este cel mai prost sau cel mai bun gazon. Eu nu vreau să comentez ce se declară. Vă pot spune că gazonul nu a fost schimbat de 10 ani în totalitate și este momentul să o facem. Am și anunțat că la anul, fiind Campionatul European, va fi schimbat. Am dat și drumul la licitații. Este deja în curs procedura pentru licitații la schimbarea gazonului și la cele două rânduri de leduri de jur împrejurul terenului.

Gazonul a fost schimbat parțial acolo unde a fost afectat, fie de către cei de la Untold fie de alții care l-au folosit. Noi ne-am exprimat disponibilitatea și va fi renovat și stadionul, unde s-a deteriorat. Se va face o igienizare totală”, a declarat atunci Alin Tișe.

CITEȘTE ȘI:

Parcare „smart” la Cluj Arena de peste 644.000 de lei. Plata tichetelor orare, prin introducerea numărului de înmatriculare

Mai țineți minte incendiul de pe Cluj Arena în timpul meciului România – Spania? CJ plătește 10.000 de euro pentru evitarea acestor situații

Ultimele Stiri
abonare newsletter