Sport

Alin Tișe, declarații despre gazonul de pe Cluj Arena: „Vă pot spune că gazonul nu a fost schimbat de 10 ani în totalitate și este momentul să o facem”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a comentat starea gazonului de pe Cluj Arena și spune că deja au început demersurile pentru înlocuirea acestuia.

Gazonul în meciul „U” Cluj - UTA/FOTO: Paul Gheorgheci - monitorulcj.ro Gazonul în meciul „U” Cluj - UTA/FOTO: Paul Gheorgheci - monitorulcj.ro

 

 


Eugen Neagoe, antrenorul „U” Cluj, a spus că gazonul de pe Cluj Arena este unul dintre cele mai proaste din țară. Acest lucru a putut fi observat în ultima partidă din campionat cu UTA Arad, când gazonul era acoperit de noroi.

 


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pare încrezător în schimbarea în viitorul apropiat a gazonului, spunând că deja au fost făcute demersurile pentru începerea înlocuirii complete a acestuia.

„Nu știu dacă este cel mai prost sau cel mai bun gazon. Eu nu vreau să comentez ce se declară. Vă pot spune că gazonul nu a fost schimbat de 10 ani în totalitate și este momentul să o facem. Am și anunțat că la anul, fiind Campionatul European, va fi schimbat. Am dat și drumul la licitații. Este deja în curs procedura pentru licitații la schimbarea gazonului și la cele două rânduri de leduri de jur împrejurul terenului.


Gazonul a fost schimbat parțial acolo unde a fost afectat, fie de către cei de la Untold fie de alții care l-au folosit. Noi ne-am exprimat disponibilitatea și va fi renovat și stadionul, unde s-a deteriorat. Se va face o igienizare totală”, a declarat Alin Tișe pentru prosport.ro.
 

Alin Tișe face referire la declarațiile publice ale lui Eugen Neagoe
 

„Poate dacă vedea declarațiile noastre nu s-ar fi plâns public. Am anunțat inclusiv Federația pentru Campionatul European. Costurile vor fi suportate în totalitate de Consiliul Județean, evident. Suntem proprietari”, a adăugat Tișe.


Președintele Consiliului Județean estimează că lucrările ar putea începe în primăvară: „În martie, când timpul permite. În perioada de iarnă dorim finalizarea licitației. «U» Cluj plătește cea mai mică taxă din România. Nu ne permitem să ținem pornit permanent sistemul de încălzire”, a mai declarat acesta.
 

Taxa plătită de Universitatea Cluj
 

Alin Tișe spune că „U” Cluj achită o taxă foarte mică pentru închirierea stadionului și că este deschis la propuneri prin care clubul clujean sau un alt privat să suporte costurile de întreținere ale stadionului.


„Sunt multe cheltuieli pe care «U» Cluj nu le plătește. Întreținem gazonul, sistemul de iluminat, sistemul de încălzire în gazon, parcarea, turnicheții. «U» Cluj plătește cea mai mică taxă din România pentru un stadion. 1000 și ceva de euro cu tot cu antrenamentele de dinaintea jocului pentru că s-au redus în timpul pandemiei. Acesta este tot un avantaj. Pot să accept că experiența noastră nu a fost la nivelul celor din Madrid sau alte părți, dar și clima este foarte importantă. Înțeleg că e vorba de climă foarte mult.

Nu ne permitem să ținem pornit permanent sistemul de încălzire în acest moment, ca să ții firul de iarbă la o temperatură constantă de primăvară. Poate tot noi am greșit, poate trebuia să administreze arena un privat sau „U” Cluj sau un sponsor de-al lor. Eu sunt deschis la orice formulă. Dacă mâine aș ști că s-ar aduce mult mai mulți bani la județ și nu am mai cheltui bani de la buget aș face mâine o astfel de formulă”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj.

Însă cei de la Universitatea Cluj nu aduc în discuție aceeași taxă ca și Tișe: “La ultimul meci am plătit 4000 de euro + TVA + taxe. După UNTOLD am plătit între 4000 și 9000 de euro + utilitați”, a fost răspunsul Universității Cluj potrivit prosport.ro.

CITEȘTE ȘI:

Fanii „U” Cluj, un model pentru suporterii de pretutindeni! Ce au făcut după meciul din campionat

„U” Cluj – UTA 0-0. Remiză pe Cluj Arena, pe un gazon penibil, într-o stare avansată de degradare

abonare newsletter