Administrație

Mai țineți minte incendiul de pe Cluj Arena în timpul meciului România – Spania? CJ plătește 10.000 de euro pentru evitarea acestor situații

În urmă cu câțiva ani un incendiu a izbucnit pe stadionul Cluj Arena în timpul meciului de fotbal dintre România şi Spania, cauza fiind supraîncărcarea circuitelor electrice ale liftului.

Spectatori pe stadion. Sursă foto Facebook Cluj Arena Spectatori pe stadion. Sursă foto Facebook Cluj Arena

 

Consiliul Județean Cluj plătește peste 10.500 de euro pe servicii de mentenanță și întreținere lunară pentru instalația de detecție, semnalizare și avertizare incendiu. Potrivit instituției, aceste servicii vor fi prestate atât la sediul de pe Dorobanților, cât și la Cluj Arena.


Potrivit anunțului, valoarea estimată totală fără TVA este de 51.450 lei, defalcată pe loturi astfel:

  • Lot 1 Consiliul Județean  - 6.500 lei
  • Lot 2 Stadionul Cluj Arena – 44.950 lei

„Necesitatea operațiunilor de mentenanță a sistemului de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu montat la sediul Consiliului Județean este dată de respectarea obligațiilor privind luarea măsurilor de siguranță pentru evitarea riscului la incendiu și a intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Activitățile de mentenanță prestate au ca scop menținerea instalației în perfectă stare de funcționare, la parametrii optimi. În cazul în care unele componente au o funcționare necorespunzătoare și nu se mai pot repara, se vor înlocui. Remedierea defectelor se va face cu păstrarea (eventual creșterea), în niciun caz diminuarea, caracteristicilor tehnice ale sistemului originar”, se menționează în caietul de sarcini.


În ceea ce privește stadionul Cluj Arena, acesta are în dotarea sa un sistem de detecție și semnalizare incendiu, dar „pentru buna funcționare a sistemului este nevoie de încheierea unui nou contract de service și mentenanță care să înlocuiască consumabilele și să intervină pentru reparații la nevoie”.

Firma care va câștiga contractul trebuie să asigure un număr de 4 intervenții preventive pe an: schimbarea/înlocuirea unor piese/elemente tehnice supuse uzurii, curățare etc.


Construcția noului stadion a început în anul 2009 și a fost finalizată la sfârșitul anului 2011, fiind amplasat pe locul fostului stadion Ion Moina. Compus din două tribune și două peluze, stadionul are o capacitate de 30.200 de locuri, majoritatea acoperite. Fiind construită la cele mai înalte standarde, arena este cotată ca fiind un stadion din categoria UEFA Elite. Cea mai importantă întrebuințare a arenei sunt partidele de fotbal, dar stadionul poate susține și alte competiții sportive datorită pistei de atletism de care dispune sau concerte.

Reamintim că în luna martie 2016 un incendiu a izbucnit pe stadionul Cluj Arena în timpul meciului de fotbal dintre România şi Spania, cauza fiind supraîncărcarea circuitelor electrice ale liftului, iar fumul produs pe hol a fost simţit şi la masa presei, jurnaliştii neavând voie să părăsească masa presei de la etajul 5. La acea dată, incendiul a fost stins de pompieri cu extinctoare.


Fumul degajat de incendiu a cuprins un hol de la etajul 5 şi a fost simţit şi de jurnaliştii aflaţi la masa presei care nu au fost lăsaţi să iasă de către oamenii de ordine. Din fericire, pompierii au intervenit prompt și incendiul nu a apucat să degenereze într-o tragedie.

CITEȘTE ȘI:

EXPLOZIE urmată de incendiu puternic în Sebeș. O fabrică ce produce plăci pe bază de lemn a luat FOC. VIDEO

„Dorel” lovește din nou la Colegiul Național George Coșbuc din Cluj-Napoca. Alarmă de incendiu și elevi evacuați. FOTO

Alin Tișe, declarații despre gazonul de pe Cluj Arena: „Vă pot spune că gazonul nu a fost schimbat de 10 ani în totalitate și este momentul să o facem”

Ultimele Stiri
abonare newsletter