Sport

Spectacol în Superligă. Care au fost cele mai impresionante meciuri ale anului 2022

Superliga României a arătat fanilor sportului rege o mulțime de partide spectaculoase de-a lungul anilor. Anul 2022 nu a fost o excepție.

Anul 2022 a fost plin de meciuri spectaculoase în Superliga României /FOTO: SuperLiga Romania - Facebook Anul 2022 a fost plin de meciuri spectaculoase în Superliga României /FOTO: SuperLiga Romania - Facebook

 

 


Anul 2022 a avut parte de o mulțime de meciuri memorabile. De la întoarceri de rezultat, la goluri spectaculoase, până la scoruri record, Superliga României nu a dezamăgit în anul ce a trecut.

 


Universitatea Craiova - Sepsi 2-2 (15 iulie)

Partida disputată în Bănie a avut o întorsătură de situație majora în finalul partidei. După ce Universitatea Craiova a condus cu 2-0 grație dublei lui Gustavo Vagenin, cei de la Sepsi au egalat pe final, obținând punctul nesperat. Eroul meciului a fost Nicolae Păun, care a marcat în minutul 87. Ultima faza importantă a meciului a fost eliminarea lui Alexandru Mateiu din minutul 89. Ambele echipe au avut câte 6 șuturi pe poartă, în timp ce posesia a fost ușor superioară celor de la Sepsi.


CFR Cluj - Farul Constanța 1-3 (28 august)

După ce campioana României, CFR Cluj, a deschis repede scorul printr-un penalty transformat de Malele, meciul părea încheiat. În schimb, formația antrenată de Gică Hagi a întors partida. Eroul constănțenilor a fost Louis Munteanu, care a reușit o dublă în a doua repriză. CFR Cluj a condus la capitolul șuturi pe poartă, având 6 contra 5, dar Farul a condus marginal posesia.


Farul Constanța - FCSB 3-1 (31 august)

FCSB era favorită înaintea acestei partide, venind în noul sezon din postura de vicecampioană a României. Însă Farul Constanța a demonstrat repede de ce este și în prezent pe locul 1 al campionatului. Elevii lui Hagi și-au demonstrat forța încă din startul partidei, Alibec marcând din penalty iar Doukoure a majorat diferența în finalul primei reprize. Andrea Compagno a redus din diferență în repriza a doua însă Grameni a închis meciul pentru constanțeni. Șuturile pe poartă au fost în favoarea Farului, 7 la numar, însă FCSB a dominat posesia, având 67%.


Universitatea Craiova - Farul Constanța 4-3 (5 septembrie)

După ce Farul a ajuns să conducă cu 3-1 în finalul primei reprize, puțini se așteptau la revenirea Universității Craiova. Însă golul lui Ivan din finalul primei părți a relansat meciul. În a doua repriză craiovenii au căutat egalarea, obținând chiar victoria prin golul din minutul 77 a lui Dan Nistor. Echipa din Bănie a avut 7 șuturi pe poartă și a dominat posesia.


CFR Cluj vs FCU Craiova 3-1 (7 noiembrie)

CFR Cluj a făcut o demonstrație de forță în partida cu FCU Craiova. Manea, Jenga și Yeboah au fost cei care l-au învins pe portarul craiovenilor. Scorul putea să ia proporții, însă portarul advers și ratările elevilor lui Dan Petrescu au menținut diferența la dimensiuni reduse. Formația din Gruia a avut 6 șuturi pe poartă și 19 în total.

Hermannstadt - Farul Constanța 4-0 (10 decembrie)

Revelația din acest sezon, Hermannstadt a primit liderul Superligii, Farul Constanța. Elevii lui Gică Hagi au mers la Sibiu așteptându-se să majoreze distanța față de locul 2. Însă 
trupa lui Marius Măldărășanu a avut alte planuri. Două penalty-uri și două goluri din acțiune le-au înmânat constanțenilor doar a doua înfrângere din acest sezon. Hermannstadt a avut 5 șuturi pe poartă, în timp ce Farul a avut 14 șuturi spre poartă, nereușind însă să le tireze.

Farul Constanța - Botoșani 8-0 (4 decembrie)

Elevii lui Gică Hagi au făcut instrucție cu Botoșaniul, realizând cea mai mare diferență de scor din acest sezon. Echilibrul partidei s-a rupt după eliminarea lui Șeroni din minutul 30. Formația constănțeană a avut un total de 29 de șuturi spre poartă dintre care 14 pe poartă. Eroul partidei a fost Denis Alibec care a reușit un hat-trick și două pase decisive. Farul Constanța a dominat posesia, având mingea 60% din timp.

 

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj a plecat în cantonamentul din Antalya. Care sunt formațiile pe care le vor întâlni „studenții”

U-BT începe anul cu derby-ul Transilvaniei. Mihai Silvășan: „Este un meci extrem de greu”

abonare newsletter