Sport

U-BT a obținut a opta victorie consecutivă în Liga Națională de baschet. Silvășan: „Nu le mai putem permite adversarilor să înscrie”

U-BT Cluj-Napoca a obţinut a opta sa victorie consecutivă în acest sezon al Ligii Naţionale de baschet masculin, 98-89 cu FC Argeş Piteşti, sâmbătă, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 11-a.

Patrick Richard, jucător U-BT Cluj/ Foto: U-BT Cluj-Napoca/Facebook Patrick Richard, jucător U-BT Cluj/ Foto: U-BT Cluj-Napoca/Facebook

 

 


U-Banca Transilvania a revenit joi seara în țară după deplasarea din Lituania, iar sâmbătă a înfruntat-o pe FC Argeș Pitești într-un meci din etapa a 11-a din Liga Națională. Oboseala și-a spus cuvântul în defavoarea jucătorilor clujeni, care au demonstrat însă tărie de caracter și au obținut a opta victorie la rând în campionat.

 


Meindl a obținut primul avantaj pentru U-BT Cluj-Napoca la 8-2, dar argeșenii au venit hotărâți să facă o surpriză la Cluj-Napoca. Aceștia au egalat imediat și chiar au preluat conducerea după reușita lui Fometescu, 15-21. Karel Guzman, aflat în mare formă, a ajutat U-BT să revină la o posesie, 25-27, în vreme ce Kuti a marcat ulterior pentru 41-37. În cele din urmă, repriza s-a încheiat la egalitate, 46-46.

În partea a doua, Stefan Birčević a fost lunetistul clujenilor și a scuturat plasa de la mare distanță, 54-48. Din nou, piteștenii au găsit răspunsuri grație lui Nikola Jevtović și Mihai Măciucă, rămânând aproape în meci. Victor Sanders a izbutit un coș de trei puncte și a desprins-o pe U-Banca Transilvania la șapte lungimi, moment în care U-BT Cluj a pus stăpânire definitiv pe joc. Karel Guzman a zguduit panoul cu un slam-dunk spectaculos, tabela indicând la final 98-89.


Silvășan: „Nu le mai putem permite adversarilor să înscrie”

„În primul rând mă bucur că nu avem accidentări și că am câștigat acest meci. Venim după o deplasare infernală și starea noastră fizică nu este cea mai bună. Acest lucru s-a văzut în special în apărare. Chiar și așa, trebuie să avem mai multă dorință de a stopa echipa adversă. Nu le mai putem permite adversarilor să înscrie 90 de puncte și noi să sperăm că vom marca 100, pentru a câștiga. Cu siguranță apărarea este un lucru la care trebuie să muncim. Este o victorie și mergem mai departe”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj.

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj a pierdut în fața celor de la Prometey, în EuroCup. Silvășan: „Ne-am prezentat jenant”

Victorie de senzație pentru U-BT Cluj în EuroCup. Au învins o fostă câștigătoare a Euroligii

U-BT continuă parcursul perfect în Liga Națională

Ultimele Stiri
abonare newsletter