Sport

U-BT Cluj-Napoca a câștigat primul meci al finalei Ligii Naționale de baschet masculin

ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a câştigat primul meci al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin, joi, în timp ce CSM CSU Oradea a cucerit medaliile de bronz.

U-BT Cluj-Napoca a câștigat primul meci al finalei Ligii Naționale de baschet masculin / Foto: monitorulcj.ro U-BT Cluj-Napoca a câștigat primul meci al finalei Ligii Naționale de baschet masculin / Foto: monitorulcj.ro

 

 


Campioana en titre, ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a dispus de CSO Voluntari, deţinătoarea Cupei României, cu scorul de 87-65 (15-16, 15-18, 35-20, 22-11), în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

 


După ce oaspeţii au fost ceva mai buni în prima jumătate, ''U'' s-a dezlănţuit după pauză şi a câştigat clar, la diferenţă de 22 de puncte.

Brandon Brown a fost cel mai bun de la ardeleni, cu 18 puncte şi 4 pase decisive, Andrija Stipanovic a contribuit cu 15 p, 3 recuperări, şi Elijah Jarrod Stewart, cu 16 puncte.


Eric Garcia Thompson Jr, cu 10 p, 7 rec, s-a remarcat de la ilfoveni, alături de Sarunas Vasiliauskas, 10 p, 4 rec, 6 pd, şi Rolland Torok, 11 p, 7 rec.

Şi meciul al doilea al finalei, programată după sistemul cel mai bun din cinci partide, va avea loc în Polivalentă clujeană, pe 28 mai.


CSM CSU Oradea, vicecampioană anul trecut, a încheiat pe locul al treilea, după ce a învins-o pe FC Argeş Piteşti cu 93-61 (25-16, 23-11, 16-24, 29-10), în Trivale. Orădenii câştigaseră şi primul meci din finala mică, la Oradea, cu 110-59. Finala mică s-a desfăşurat după sistemul cel mai bun din trei partide.

Alex Gavrilovic, cu 24 puncte, 16 recuperări, a fost cel mai bun om al echipei antrenate de Cristian Achim, iar Garlon Everett Green a contribuit cu 18 p, 8 rec, 4 pd. Goran Gajovic s-a remarcat de la argeşeni, cu 15 p, 5 rec, 3 pd.

CITEȘTE ȘI:

Erik Lincar: „Sigur ne va aștepta infernul la București, cu Dinamo, dar mizez pe forța grupului”

„U” Cluj joacă finala Ligii Elitelor. Suller: „Nu i-am văzut niciodată așa motivați”

abonare newsletter