Sport

Dan Petrescu, record negativ în meciurile cu FCSB. Antrenorul CFR-ului stă mai bine însă la capitolul campionate câștigate

Dan Petrescu are un record negativ în bătăliile directe cu FCSB-ul de când este antrenor, însă a reușit în mai multe rânduri în final să câștige campionatul României.

Dan Petrescu sărbătorind al 5-lea titlu consecutiv /FOTO: CFR Cluj 1907 - Facebook Dan Petrescu sărbătorind al 5-lea titlu consecutiv /FOTO: CFR Cluj 1907 - Facebook

 

 


Dan Petrescu va întâlni FCSB-ul joi seară în cel mai longeviv duel dintre un antrenor și o echipă din Liga 1. FCSB-ul conduce la capitolul victorii, scor 10-5, însă Dan Petrescu conduce când vine vorba de campionate câștigate: scor 6-2.

 


Primele dueluri

În ciuda acestei poziții de inferioritate în care se regăsește, Dan Petrescu a învins gruparea lui Gigi Becali în criteriul care contează cel mai mult: trofeele de campioană. Petrescu și FCSB s-au aflat în același timp în Liga 1 în 12 sezoane, tehnicianul câștigând nu mai puțin de jumătate dintre trofeele de campioană. FCSB a luat doar două campionate în anii când „bursucul” era în Liga 1: în 2004-2005 și 2005-2006, când acesta era antrenor la Sportul Studențesc.

Prima înfruntare s-a petrecut în urmă cu 19 ani, în anul 2004, când Dan Petrescu era antrenorul Rapidului. Meciul s-a încheiat cu scorul de 3-3. De atunci s-au derulat confruntări directe în alte 11 sezoane, palmaresul general fiind favorabil grupării roș-albastre.


În primii ani de antrenorat, Petrescu n-a reușit să-i facă față FCSB-ului, deoarece s-a aflat pe banca unor echipe care nu puteau să emită pretenții cum ar fi Sportul sau Unirea Urziceni, aceasta din urmă fiind la acea vreme nou-promovată. Între 2004 și 2007, la aceste formații, a pierdut pe linie toate jocurile cu FCSB: nu mai puțin de 5, golaveraj 3-12.
 

Triumful de la Urziceni

Dan Petrescu a avut parte de primul triumf în anul când a luat campionatul cu Unirea Urziceni, în sezonul 2008-2009. Atunci Urziceniul nu reușea să învingă în niciun meci FCSB-ul, remizând 1-1 și pierzând cu 1-0. La finalul acelui sezon, FCSB-ul termina pe locul 6.


Când FCSB-ul reușea să obțină 3 titluri la rând, între 2013 și 2015, Petrescu nu se afla în Liga 1, antrenând echipe precum Kuban Krasnodar sau Dinamo Moscova.

„Bursucul” s-a întors în România în vara lui 2017, când CFR a ieșit din insolvență, iar de atunci a bifat meciuri ca „principal" în Gruia în toate cele 6 sezoane în care CFR a pus monopol pe titlul de campioană.


Ultima întâlnire dintre Dan Petrescu și FCSB a fost în ultima etapă a sezonului trecut, când gruparea bucureșteană a învins gruparea din Gruia cu 3-1. Însă CFR-ul era deja la acel moment campioana României.

În afara meciurilor din campionat, FCSB și Dan Petrescu s-au mai duelat de două ori și în alte competiții interne, de fiecare dată impunându-se Petrescu. Prima dată în 2007, în „optimile" Cupei României, când Urziceni a eliminat-o pe FCSB, scor 2-0, antrenorul trupei din Ghencea fiind Marius Lăcătuș. 

CFR Cluj va înfrunta FCSB-ul joi seară de la ora 20:00, partida fiind o restanță din etapa a 9-a. Meciul este decisiv pentru lupta la titlu, echipele se află pe pozițiile doi și trei în campionat, în spatele liderului Farul.

CITEȘTE ȘI:

Meme Stoica, noi atacuri împotriva CFR-ului: „Știm cum s-a reușit această serie teribilă! Nu suntem idioți”

Probleme de lot înainte de meciul FCSB – CFR Cluj. Balaj: „Am fost nevoiți să-l forțăm și acum e accidentat”

abonare newsletter