Sport

Judokanul clujean Alex Bologa, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de seniori IBSA

Clujeanul Alexandru Bologa a obținut medalia de bronz, categoria 73 kg, la Campionatele Mondiale de judo pentru sportivii cu deficiențe de vedere.

Judokanul Alex Bologa și antrenorul Tamas Gergey/ sursa foto: frjudo.ro Judokanul Alex Bologa și antrenorul Tamas Gergey/ sursa foto: frjudo.ro

 

 


Judokanul clujean Alexandru Bologa a câştigat medalia de bronz în cadrul categoriei 73 kg la Campionatele Mondiale de judo rezervate sportivilor cu deficienţe de vedere (International Blind Sports Federation - IBSA), potrivit Federației Române de Judo (FRJ).

 


În perioada 8-10 noiembrie, la Baku, în Azerbaidjan au loc Campionatele Mondiale de Judo rezervate sportivilor cu deficiențe de vedere. 

România a reușit o clasare pe podium prin Alexandru Bologa, care a câștigat bronzul în cadrul categoriei -73 kg (J1-nivel de deficienta de vedere), semnalează FRJ.


Sportivul clujean, pregătit de antrenorul Tamas Gergey, a beneficiat de un prim tur liber ca mai apoi sa îl învingâ în turul doi pe georgianul Mishiko Shiobrishvili prin Ippon. Ca și în turul al doilea, Alex Bologa reușește o tehnică de shime waza (strangulare) și îl învinge tot prin Ippon pe Arruda Perreira din Brazilia.

Este învins în seminfinale de Yergali Shamey (Kazakhstan) și astfel ajunge să lupte pentru medalia de bronz cu Gokce Yavuz din Turcia, pe care îl învinge la Ippon, prin cumularea a două Wazari.


În palmaresul sportivului clujean figurează două medalii de bronz la Jocurile Paralimpice (Rio 2016 și Tokyo 2020) și trei medalii de aur la Campionatele Europene (2017, 2019 si 2022).

CITEȘTE ȘI:

Judoka paralimpic clujean Alexandru Bologa, aur la Europenele pentru nevăzători!

România a câştigat trei medalii de aur și una de argint în prima zi a Cupei Europene de judo pentru juniori de la Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter