Sport

Judoka paralimpic clujean Alexandru Bologa, aur la Europenele pentru nevăzători!

Alexandru Bologa a fost medaliat cu aur la Campionatele Europene pentru judoka nevăzători.

Judoka paralimpic clujean Alexandru Bologa, aur la Europenele pentru nevăzători! FOTO: Federația Română de Judo Judoka paralimpic clujean Alexandru Bologa, aur la Europenele pentru nevăzători! FOTO: Federația Română de Judo

 

 


Sportivul român Alexandru Bologa, medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio (2016) şi Tokyo (2020), a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene pentru judoka nevăzători, în limitele cat. 73 kg, vineri, la Cagliari (Italia), potrivit site-ului Federaţiei Române de Judo.

 


Aflat pe primul loc în clasamentul mondial la categoria 73 kg, sportivul pregătit la Cluj-Napoca de Gergely Tamas şi Gianina Andreica l-a învins în sferturile de finală prin procedeul de luxare (kansetsu-waza) pe georgianul Mişiko Şiobrişvili, în semifinale, după două procedee de tehnice de aruncare (seoi-nage), punctate cu wazari, l-a îmvins pe portughezul Djibrilo Iafa, iar în finală a câştigat prin tehnica de ştrangulare (shime-waza) în faţa germanului Lennart Sass.

La competiţia din Italia sunt înscrişi judoka din 20 de ţări.


Alexandru Bologa, premiat de Primăria Cluj-Napoca

Sportivul paralimpic clujean Alexandru Bologa, care a cucerit medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo-Japonia 2020, a fost premiat de către Primăria Cluj-Napoca. În acest sens, un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 2000 lei de la bugetul local pe anul 2021 pentru premierea sportivului clujean a fost aprobat în Consiliului Local, în 2 septembrie 2021.

Judoka român, Alexandru Bologa a câștigat medalia de bronz în cadrul categoriei 60 kg, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, după ce a câştigat meciul cu uzbecul Şerzod Namozov. Sportivul Alexandru Bologa a fost primul sportiv nevăzător din România care a cucerit medalia de bronz în 2016, în Brazilia la Rio de Janeiro, performanță reeditată în 2021 la Jocurile Paralimpice de la Tokyo-Japonia 2020. Mai are în palmares o medalie de argint obținută la Campionatul Mondial pentru Juniori de la Eger, iar în 2015 a câștigat Open-ul de la Heidelberg și Grand Prix-ul de la Birmingham.


Alexandru Bologa este înregistrat la Centrul Olimpic Național din Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

România a câștigat alte șapte medalii duminică la Openul European de judo de la Cluj. 11 medalii în total

Ultimele Stiri
abonare newsletter