Sport

„U” Cluj - FCSB 2-1. Două gafe „taxate” cu două goluri. Ardelenii au rezistat în 10 oameni

FCSB venea după 4 victorii consecutive înaintea meciului cu „U” Cluj, din etapa a 16-a, însă echipa lui Nicolae Dică a luat gol în minutul 32, după o greșeală individuală.

 

În fața a peste 18.000 de spectatori, „Șepcile Roșii” au condus cu 2-0 la pauză, după reușitele lui Mamadou Thiam (32’) și Ioan Filip (40’). Clujenii au avut şi o bară în prima repriză, prin Thiam (45+1).


Iar cel care a gafat ca un începător a fost tocmai Adrian Șut, nimeni altul decât ultimul „pariu” al lui Gigi Becali. La 25 de metri de propria poartă, Șut a pierdut mingea în fața lui Bic, Thiam a profitat și a deschis scorul.

Interesat este că Șut își revenise după o perioadă în care a fost accidentat, iar patronul Gigi Becali l-a lăudat.


„A revenit Șut, se rezolvă problema de la mijlocul terenului. Acum n-o să mai fie probleme nici la fundașii centrali", a declarat Gigi Becali, în urmă cu 10 zile, la Pro Arena

Peste numai 7 minute, un alt jucător lăudat de Becali a gafat în fața porții. Edjouma i-a „potrivit" mingea adversarului său, Ioan Filip, care a făcut 2-0.


Și Edjouma a fost, recent, unul dintre remarcații patronului.

„Eu cred că Edjouma este un fotbalist extraordinar, dar eu îl văd mai mult decar, nici măcar optar! El mai mult stă în față și după aia se joacă mingile în spatele lui și se duc direct pe fundașii centrali. Așa cred eu, nu știu", a spus Gigi Becali, potrivit Sport.ro.


FCSB nu a reuşit să îşi creeze nicio ocazie clară timp de o oră de joc, dar a făcut acest lucru după ce „U" a rămas în inferioritate numerică, după eliminarea mijlocaşului brazilian Romario Pires (57), pentru o intrare dură la Andrea Compagno.

Portarul gazdelor, Andrei Gorcea, a avut intervenţii providenţiale la mingile trimise de Compagno (62), Valentin Miculescu (71, 77) şi Octavian Popescu (89), dar nu a mai avut ce face la şutul lui Andrei Cordea (86), care a marcat singurul gol al vicecampioanei.


Universitatea mai putea înscrie în ultimul minut (90+4), dar Lorand Fulop a ratat incredibil de două ori singur cu portarul.

Universitatea pierduse precedentele două partide, cu Farul şi CFR Cluj.

„Roș-albaștrii" au redus diferența în minutul 87. După o centrare în careu, mingea e respinsă până la Cordea, care a înscris cu un șut plasat, la colțul lung.

Precedenta întâlnire cu FCSB s-a încheiat la egalitate, 1-1 pe Arena Națională, pentru „U” Cluj reușind să marcheze atunci Adrian Bălan. Rezultatul a oprit o serie de 14 înfrângeri consecutive în fața bucureștenilor.

Ultima dată când „Șepcile Roșii” reușeau să câștige cu această echipă a fost în 2007, pe când denumirea adversarilor era Steaua București, atunci pe vechiul „Ion Moina” marcând Nemanja Jovanovic și Dorin Goga pentru „U” în succesul cu 2-1.

CITEȘTE ȘI:

Dan Petrescu, ironie către FCSB: „CFR Cluj face rezultate, dar ne gândim la alții care pierd cu 5-0!”

Cine s-ar fi gândit? Billel Omrani, fost jucător la CFR Cluj, a plecat la FCSB

Duelul declarațiilor. Boc vs. Becali. CFR, singura echipă care se va califica în grupele Conference League!”. Patronul FCSB susține exact contrariul

abonare newsletter