Sport

Eșec pentru Campioana României în Turcia! Sivasspor - CFR Cluj 3-0, ardelenii încă au șanse la calificare

CFR Cluj a fost învinsă clar de echipa turcă Sivasspor, cu scorul de 3-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Yeni 4 Eylul din Sivas, în Grupa G a competiţiei de fotbal Europa Conference League.

CFR Cluj a fost învinsă clar de echipa turcă Sivasspor, cu scorul de 3-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Yeni 4 Eylul din Sivas/ FOTO: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ/ Facebook CFR Cluj a fost învinsă clar de echipa turcă Sivasspor, cu scorul de 3-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Yeni 4 Eylul din Sivas/ FOTO: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ/ Facebook

 

 


CFR Cluj a mers în Turcia să-și ia revanșa în fața lui Sivasspor, care se impusese cu 1-0 în Gruia la mijlocul lunii septembrie. 

 


Campioana României a pierdut la scor de neprezentare, 0-3.

CFR Cluj a fost aproape de gol în minutul 3, când lui Roger i-au lipsit câțiva centimetri pentru a putea împinge în poartă centrarea lui Janga.


Turcii au deschis scorul în minutul 22

Sivasspor a preluat controlul jocului şi Sabia a ieşit la rampă în min. 5, însă şutul său a fost reţinut de Scuffet (5). Acelaşi Sabia a executat periculos o lovitură liberă de la 18 metri, iar mingea a şters transversala (16). „Veteranul” Yatabare a şutat de la circa 11 metri, dar Scuffet a fost la post (20). Cvek (21) a fost aproape de autogol, la mingea respinsă din faţa lui Sabia.

Sivasspor a deschis scorul prin Yatabare (36 ani), care a reluat din 5 metri, din poziţie suspectă de ofsaid, la mingea deviată de Hakan Arslan. Campioana României a încercat să dea replica, dar portarul Ali Şaşal a apărat mingea reluată la colţul scurt de Janga, la centrarea lui Roger (29). Janga a fost imprecis în min. 36, la centrarea lui Camora.


Gazdele au avut ultima ocazie din prima repriză, dar Erdogan a tras pe lângă ţintă de la 20 m (44). În repriza secundă, Roger a avut un voleu din marginea careului (53), iar Manea a executat previzibil o lovitură liberă, pe centrul porţii, fără probleme pentru Ali Şaşal (55).

Sivasspor și-a asigurat victoria după pauză

Sivasspor şi-a asigurat victoria în min. 64, când Gradel a şutat din unghi, iar Janga a deviat nefericit în propria poartă. CFR a ratat şansa de a reveni în meci, cu un atac în superioritate, însă Deac a tras mult peste poartă (69). Ivorianul Gradel a încercat să-l surprindă pe Scuffet cu un lob (71), dar mingea a trecut peste poartă.


Echipa turcă a marcat golul al treilea după o minge pierdută de Boateng la mijlocul terenului, Scuffet a respins şutul lui Sabia (73), dar Yatabare a reluat în plasă.

Sabia a avut şi el şansa golului, însă Camora a avut o intervenţie providenţială (80). În celălalt meci al grupei, Slavia Praga a învins-o pe FC Ballkani cu 1-0, în Kosovo.

Sivasspor ocupă primul loc, cu 10 puncte, fiind calificată în turul următor, CFR are 7 puncte, Slavia, 7 puncte, iar Ballkani, 4 puncte. În ultima etapă, pe 3 noiembrie, vor avea loc partidele Slavia - Sivasspor şi CFR - Ballkani.

Echipa din Gruia are nevoie de o victorie pentru se califica în faza următoare a competiţiei, dar i-ar fi suficient şi un egal, dacă Slavia nu va câştiga cu Sivasspor.

 

CITEȘTE ȘI:

Neluțu Varga promite o surpriză pentru CFR Cluj dacă câștigă meciul din Turcia: „Am încredere în echipă și în Dan”

Dan Petrescu, CFR Cluj: „Cu Sivasspor jucăm la victorie, sper să avem mai mult noroc decât în tur”

Îngeri păzitori! Doi chirurgi din Israel, salvatorii bărbatului care a intrat în stop cardiac la meciul CFR Cluj-Slavia: „Nu ne-am gândit de două ori”

abonare newsletter