Sport

Boc, emoții mixte despre Derby-ul Clujului: „I-am felicitat pe cei de la U că au jucat cu campioana României/CFR nu avea nevoie de cadouri”

Un duel așteptat de 7 ani! Universitatea Cluj a pierdut cu 1 la 2 meciul cu campioana României, CFR, într-un meci disputat pe Cluj Arena. 24.500 de spectatori au fost pe Cluj Arena.

Întâlnirea suporterilor U și CFR Cluj, joi, 20 octombrie/ Foto 1: monitorulcj.ro, FOTO 2: Sergiu Razvan/Facebook Întâlnirea suporterilor U și CFR Cluj, joi, 20 octombrie/ Foto 1: monitorulcj.ro, FOTO 2: Sergiu Razvan/Facebook

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost uimit de mobilizarea care a fost la meciul de duminică, dintre CFR și „U”. 

 


24.500 de spectatori au fost pe Cluj Arena, înregistrând un record de asistență în actuala stagiune.

„Am avut cea mai mare prezență pe un stadion din Liga Națională la Cluj-Napoca. Bravo clujenilor. Ați demonstrat că iubiți cluburile, fotbalul. Bravo clujenilor dragi că ați făcut spectacol în tribune, cu mici excepții atmosfera a fost europeană.


Aprecieri celor care au venit la meci și galeriilor. Cu mici excepții, a fost ok”, a spus Emil Boc.

La meciul din Cupa României primarul nu a fost în tribune, dar duminică s-a dus la meci. Edilul a declarat că cel mai scump loc de pe Cluj Arena a fost cumpărat de el, având abonament de 2.450 de lei.


„Cel mai scump abonament de pe Cluj Arena e al meu”, a glumit Emil Boc.

Emil Boc, despre faultul „iertat” de VAR

Edilul s-a arătat deranjat de unele mesaje ale suporterilor. 


„Partea plină este că suporterii Universității au arătat că știu să-și susțină favoriții, chiar dacă pierdem pe teren propriu. Asta este important, capacitatea ca atunci când pierdem îți susții favoriții și mergi mai departe. Sportul este și un mod de viață (…) Când ai 90% lucruri bune încerci să le corectezi acele 10% care sunt mai puțin bune. I-am felicitat după joc pentru că au jucat de la egal la egal cu campioana României. Felicit și pe suporterii de la CFR Cluj că și-au susținut favoriții”, a adăugat edilul.

De asemenea, edilul a comentat incidentul din minutul 70 când atacantul echipe „U” Cluj s-a ales cu o contuzie după faultul lui Yeboah.

„Partea negativă a meciului, CFR nu avea nevoie de cadouri. Al doilea penalty nu a existat, m-am uitat până la 4 dimineața la fază, nu a existat.

Ca arbitru trebuia să te duci să te uiți pe VAR ca să elimini greșelile. Nu aveai cum să vezi că ăla (jucătorul, n. red.) nu a atins mingea… Asta înseamnă că nu apreciezi munca acelor copii din teren. Dar nu avem ce să facem, vorba aceea mortul de la groapă nu se întoarce”, a declarat edilul.

Întrebat dacă pot exista două echipe de top în oraș, edilul a declarat că este loc pe două campioane.

„Eu am spus asta de mult. Acest meci a fost unul al maturității. Din acest punct de vedere Clujul a trecut testul maturității cu brio. Într-un oraș cu două rivalități istorice suporterii pot să stea în același stadion. Chiar dacă unii sunt alb-negru, alții sunt vișinii, toți suntem clujeni”, a adăugat Boc.

 

CITEȘTE ȘI:

Fulop, nervos după meci: „Îmi rupe piciorul, arbitrul mă ia cu «mă»! Suntem pe stradă?”

GALERIE FOTO. Atmosferă „incendiară” la Derby-ul Clujului. „Șepcile roșii” au dat foc unui steag al rivalilor

CFR Cluj, inclusă în topul celor mai în formă echipe ale momentului din Conference League

Sute de fani ai lui „U” Cluj au pornit spre meciul cu CFR, de pe Cluj Arena. Traficul în centru, blocat. VIDEO

„U” Cluj – CFR 1-2. Elevii lui Dan Petrescu s-au impus într-un meci cu trei penalty-uri

abonare newsletter