Sport

CFR Cluj, inclusă în topul celor mai în formă echipe ale momentului din Conference League

CFR Cluj traversează un moment foarte bun, iar elevii lui Dan Petrescu sunt neînvinși de opt meciuri în toate competițiile.

Bucurie pentru jucătorii CFR pe Cluj Arena. Sursă foto Fotbal Club CFR 1907 CLUJ Bucurie pentru jucătorii CFR pe Cluj Arena. Sursă foto Fotbal Club CFR 1907 CLUJ

 

Ultimul eșec al campioanei României a avut loc pe 15 septembrie, împotriva celor de la Sivasspor, scor 0-1, în grupele Conference League. Ardelenii au ocazia să își ia revansa în fața turcilor, joi, de la ora 22:00.


Recent, cei care se ocupă de site-ul UEFA Conference League au întocmit un top al celor mai în formă 10 echipe din competiție. Statistica a fost realizată pe baza ultimelor cinci rezultate înregistrate atât în cupele europene, cât și în competițiile interne, iar CFR Cluj ocupă locul patru, potrivit digisport.ro.

Campioana României are trei victorii și două egaluri, fiind devansată doar de Molde, Partizan Belgrad și Dnipro-01.


Calculele calificării lui CFR Cluj 

Echipa lui Dan Petrescu este pe locul doi în grupă, cu șapte puncte, la fel ca liderul Sivasspor, în timp ce clasamentul este completat de Slavia Praga și de Ballkani, ambele cu patru puncte. Runda viitoare, CFR Cluj joacă împotriva echipei din Turcia un meci la finalul căruia poate obține „biletele” pentru primăvara europeană.

Concret, pentru a fi sigură de calificare încă de runda viitoare, CFR Cluj trebuie să o învingă pe Sivasspor la două goluri diferență și Ballkani să nu câștige cu Slavia Praga.


În acest scenariu, CFR Cluj ar avea 10 puncte și „biletele” pentru primăvară ar fi asigurate, iar în ultima etapă, când o întâlnește pe Ballkani, ar rămâne de stabilit doar de pe ce poziție se califică.

CFR poate obține calificarea și cu un succes la un gol cu Sivasspor, însă doar în cazul în care Slavia Praga și Ballkani încheie la egalitate.


În cazul unui egal sau al unei înfrângeri cu Sivasspor, singura echipă care a învins-o în grupă, CFR rămâne cu șanse de calificare, însă totul s-ar decide în ultima etapă.

Locul în clasament contează

La finalul grupei va conta enorm dacă CFR Cluj se va califica, în cazul obținerii performanței, de pe locul întâi sau de pe poziția secundă din grupă.


Motivul? Locul întâi merge în optimile Conference League, în timp ce formațiile de pe pozițiile secunde vor evolua în șaisprezecimi, unde adversari ar fi formații care au încheiat pe trei grupele din Europa League.

De asemenea, există și partea financiară de luat în calcul. Astfel, o calificare de pe primul loc aduce un cec de 1.25 milioane de euro, în timp ce clasarea pe locul doi în grupă se premiază cu ”doar” 625.000 de euro.

CITEȘTE ȘI:

În două zile începe meciul CFR Cluj - Sivasspor, din Conference League. Un norvegian va arbitra partida

Victorie SUPERBĂ pentru CFR Cluj în Conference League. CFR-Slavia Praga 2-0

CFR Cluj a obținut o victorie la Praga, în Europa Conference League. 0-1 cu Slavia

Ultimele Stiri
abonare newsletter