Sport

Baschetbaliștii de la U-BT, în roz la meciul contra CSU Sibiu pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân

La derby-ul de sâmbătă contra CSU Sibiu, baschetbaliștii de la U-BT Cluj vor purta din nou echipamente roz, pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân.

La derby-ul de sâmbătă contra CSU Sibiu, baschetbaliștii de la U-BT Cluj vor purta din nou echipamente roz, pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân/ Foto: captură ecran video U-BT Cluj-Napoca/Facebook La derby-ul de sâmbătă contra CSU Sibiu, baschetbaliștii de la U-BT Cluj vor purta din nou echipamente roz, pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân/ Foto: captură ecran video U-BT Cluj-Napoca/Facebook

 

 


Un meci cu tradiție va avea loc sâmbătă, 22 octombrie, la Cluj-Napoca. U-Banca Transilvania primește vizita celor de la BC CSU Sibiu, în așa-numitul Derby al Ardealului. Partida se va desfășura la BTarena, cu începere de la ora 20:15.

 


Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan dispută al doilea meci consecutiv pe teren propriu, după succesul de miercuri din EuroCup, împotriva campioanei Sloveniei, Cedevita Olimpija Ljubljana. Clujenii s-au impus cu scorul de 94-76, la capătul unei partide pe care au controlat-o timp de 40 de minute. Richard și compania au evoluat cu multă determinare și au bifat primul rezultat pozitiv în grupă.

Derby-ul Ardealului are loc sâmbătă

BC CSU Sibiu și-a reconstruit aproape în totalitate lotul în vară, odată cu prelungirea contractului avut de Miguel Angel Hoyo. Spaniolul a devenit principalul vulturilor în luna decembrie a anului trecut, iar oficialii de pe Cibin au decis să continue colaborarea cu tehnicianul care este în paralel și secund al naționalei Coastei de Fildeș. De asemenea, în lot a rămas și Mirel Dragoste, care a devenit căpitan.


La capitolul achiziții, Sibiul l-a adus pe Sebastian Ionescu de la Miercurea Ciuc, pe când Aurelian Gavriloaia s-a întors de la SCM U Craiova. Pe de altă parte, majoritatea jucătorilor străini sunt tineri, aflați la primul contact cu baschetul românesc. Au impresionat până acum letonul Robert Blumbergs (medii de 19.0 puncte pe meci) sau pivotul american Dallas Walton (8.0 recuperări pe meci). Totodată, argentinianul Gaston Whelan s-a impus rapid în garnitura galben-albaștrilor, deși a venit ca înlocuitor al spaniolului Unai Mendicote, accidentat într-un turneu internațional de 3x3. 

U-Banca Transilvania, Rapid București și BC CSU Sibiu au același bilanț în grupa A, și anume trei succese din tot atâtea posibile. Sibienii le-au învins până acum pe FC Argeș Pitești, CSM VSK Miercurea Ciuc și CSM Târgu Mureș. Ultima confruntare amintită s-a încheiat la scorul de 86-80, Blumbergs fiind cel mai bun marcator al învingătorilor, prin cele 21 de puncte.


Baschetbaliștii de la U-BT vor purta roz pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân

La derby-ul de sâmbătă, baschetbaliștii U-BT Cluj vor purta din nou echipamente roz, pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân. La fel ca anul trecut, maiourile vor fi scoase la licitație, urmând ca suma adunată să fie donată către Fundația Renașterea. 

„Jucăm cu o echipă neînvinsă până acum în Liga Națională. Cu siguranță vor veni aici neavând nimic de pierdut și vor da totul pentru a face un meci bun. Noi trebuie să rămânem concentrați, să ne gândim la jocul nostru și la cum putem să creștem. Sper să nu apară surprize neplăcute, cum ar fi accidentările, și să câștigăm. Nu vrem doar să ne impunem, ci și să avem o evoluție bună”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj-Napoca.


 

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj, prima victorie în EuroCup. Mihai Silvășan: „Sunt fericit că am câștigat acasă”

Victorie clară a campioanei U-BT Cluj la Craiova

Léonardo Meindl, noul jucător de la U-BT Cluj, convocat la naționala Braziliei

abonare newsletter