Sport

Cedevita Olimpija Ljubljana, următoarea adversară a lui U-BT Cluj-Napoca în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca se află în fața unui nou meci în 7Days EuroCup. Baschetbaliștii o vor înfrunta miercuri, 19 octombrie, pe KK Cedevita Olimpija Ljubljana.

U-BT Cluj-Napoca se află în fața unui nou meci în 7Days EuroCup. Baschetbaliștii o vor înfrunta miercuri, 19 octombrie, pe KK Cedevita Olimpija Ljubljana/ Foto: U-BT Cluj-Napoca/Facebook U-BT Cluj-Napoca se află în fața unui nou meci în 7Days EuroCup. Baschetbaliștii o vor înfrunta miercuri, 19 octombrie, pe KK Cedevita Olimpija Ljubljana/ Foto: U-BT Cluj-Napoca/Facebook

 

 


U-Banca Transilvania se află în fața unui nou meci în 7Days EuroCup. Clujenii o vor înfrunta miercuri, 19 octombrie, pe KK Cedevita Olimpija Ljubljana de la ora 19:30 la BTarena.

 


Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan vor da piept cu cea mai galonată formație a baschetului sloven. Deși KK Cedevita are o nouă identitate începând cu anul 2019, gruparea a continuat tradiția puternicei Olimpija Ljubljana. 

Cedevita Olimpija a luat campionatul de două ori în Slovenia, o Cupă și trei SuperCupe

Astfel, putem preciza faptul că Olimpija Ljubljana a cucerit 17 campionate și 20 de Cupe ale Sloveniei. Totodată, a participat de 17 ori consecutiv în Euroligă, ajungând inclusiv în Final Four. De partea cealaltă, Cedevita a câștigat 5 titluri în Croația și 7 Cupe.


Sub noua identitate, Cedevita Olimpija a luat campionatul de două ori în Slovenia, o Cupă și trei SuperCupe. Președintele grupării este Emil Tedeschi, în vreme ce Davor Užbinec este manager general, iar Jurica Golemac ocupă funcția de antrenor principal. 

Antrenorul principal s-a bucurat de o lungă carieră de jucător, bifând prezențe la nume de top precum Panathinaikos Atena, Virtus Roma, Efes Pilsen sau Alba Berlin. Golemac a devenit antrenor principal în 2016 și a venit la Cedevita Olimpija în 2020. 


În lotul slovenilor se regăsesc trei jucători americani, doi sârbi, un bosniac și un croat. Nu trebuie omiși nici sportivii autohtoni de valoare europeană. Printre numele importante îl amintim pe Zoran Dragić, fratele mult mai cunoscutului Goran de la Chicago Bulls. Zoran a activat la rândul său în NBA, la Phoenix Suns și Miami Heat. Campion European în 2017 cu naționala Sloveniei, Edo Murić este căpitanul Olimpijei. La rândul său, Matic Rebec a ieșit Campion European în 2017.

Unul dintre transferurile de marcă izbutite de Olimpija este cel al lui Yogi Ferrell. Fundașul are o bogată experiență în NBA, din moment ce a activat la Brooklyn Nets, Cleveland Cavaliers, Dallas Mavericks sau Los Angeles Clippers. Ferrell a strălucit în partida pe care Olimpija a disputat-o în etapa inaugurală, totalizând 12 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări și 2 intercepții. 


Andrija Stipanović, actualul jucător de la U-BT Cluj-Napoca, a jucat în sezonul 2019-2020 la trupa din capitala Sloveniei. Cedevita Olimpija Ljubljana va veni la Cluj-Napoca după ce a suferit un eșec săptămâna trecută, împotriva celor de la Frutti Extra Bursaspor, scor 81-73. 

 

CITEȘTE ȘI:

Victorie clară a campioanei U-BT Cluj la Craiova

U-BT Cluj a pierdut la limită primul meci din EuroCup. Silvășan: „Am jucat destul de prost”

U-BT Cluj-Napoca debutează în EuroCup. Cine este JL Bourg, primul adversar al clujenilor

abonare newsletter