Sport

Léonardo Meindl, noul jucător de la U-BT Cluj, convocat la naționala Braziliei

Léonardo Meindl a fost convocat la naționala Braziliei și va evolua în calificările pentru Campionatul Mondial.

Léonardo Meindl, noul jucător de la U-Banca Transilvania, a fost convocat la naționala Braziliei și va evolua în calificările pentru Campionatul Mondial/ Foto: Facebook - U-BT Cluj-Napoca Léonardo Meindl, noul jucător de la U-Banca Transilvania, a fost convocat la naționala Braziliei și va evolua în calificările pentru Campionatul Mondial/ Foto: Facebook - U-BT Cluj-Napoca

 

Léo Meindl va sosi cu întârziere la Cluj-Napoca. Acest lucru se datorează faptului că noul jucător al U-BT Cluj fost convocat la naționala Braziliei și va evolua în calificările pentru Campionatul Mondial, respectiv FIBA AmeriCup 2022.


 

Reprezentativa braziliană se va reuni pe data de 14 august la São Paulo, sub comanda lui Gustavo de Conti. Ulterior, pe 25 august, Brazilia va da piept în deplasare cu Puerto Rico, într-un meci care contează pentru calificările la Campionatul Mondial din 2023. De asemenea, Brazilia va înfrunta acasă naționala Mexicului pe 29 august. 


În această fază a competiției, echipa Seleção mai e în grupă cu Statele Unite ale Americii, Uruguay, Mexic, Puerto Rico și Columbia. Brazilienii au acumulat 5 rezultate pozitive și o singură înfrângere.

De asemenea, FIBA AmeriCup 2022 se va desfășura în perioada 2-11 septembrie la Recife, în Brazilia. Trupa lui Gustavo de Conti va fi în grupă cu Uruguay, Columbia și Canada. 


Brazilianul a evoluat în cel mai puternic campionat din Europa

Léonardo Meindl este cel mai recent transfer al campioanei României. Brazilianul a evoluat în ultimii doi ani în cel mai puternic campionat din Europa.

Sportivul este originar din São Paulo și a evoluat la Franca, Bauru, Paulistano, precum și pentru echipa orașului natal. În 2013 a primit distincția pentru cea mai bună rezervă a campionatului Brazilian. Ulterior s-a transferat în Spania unde a evoluat doar la Madrid. 


Astfel, în sezonul precedent al Ligii ACB, brazilianul a înregistrat medii de 13.1 puncte, 5.6 recuperări și 2.1 pase decisive, bifând un total de 28 de meciuri. Totodată, Léo este un component de bază al naționalei Braziliei, câștigând bronzul și argintul la Campionatul Sud-American, desfășurat sub egida FIBA. Totodată, a luat aurul la Jocurile Pan Americane din 2015 de la Toronto. În această vară, noul nostru sportiv a activat în Liga de Vară a NBA, la Phoenix Suns.

 

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj se reunește în această lună. „Alb-negrii” vor disputa mai multe amicale cu adversari din Serbia, Polonia şi Grecia

U-Banca Transilvania Cluj a transferat un jucător din prima liga italiană

Ultimele Stiri
abonare newsletter