Sport

Conference League, Maribor - CFR Cluj 0-0. Calificarea în grupe se decide în Gruia

Echipa de fotbal CFR Cluj a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul cu formaţia slovenă NK Maribor disputat, joi seara, pe Stadion Ljudski vrt din Maribor, în prima manşă a play-off-ului Europa Conference League.

Remiză în Slovenia/ Foto: Facebook - Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA Remiză în Slovenia/ Foto: Facebook - Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

 

 


Campioana României a preluat controlul jocului încă din startul partidei de la Maribor, reuşind să împingă adversarul spre propria poartă de nenumărate ori. I-au lipsit însă ocaziile mari.

 


Camora a deschis seria şuturilor în minutul 7, însă mingea trimisă de el în urma unui corner a trecut pe lângă poarta slovenilor.

În prima repriză, cel mai periculos jucător al formaţiei conduse de Dan Petrescu a fost Jefte Betancor, acesta încercându-şi şutul de la distanţă în trei rânduri. Spaniolul a şutat pe lângă poartă de la aproximativ 17 metri în minutul 10, apoi cinci minute mai târziu a tras peste din alergare. În minutul 26 el a încercat din nou să înscrie de la aproximativ 15 metri lateral dreapta, însă şi de această şutul l-a trădat.


Maribor s-a concentrat pe apărare

Cu un nou antrenor pe bancă, instalat în urmă cu doar două zile, NK Maribor s-a concentrat pe apărare, acceptând dominarea campioanei României. A pus prima dată probleme în atac în minutul 31, când Tine Cuk a încercat să înscrie direct din corner, însă mingea a trecut pe lângă vinclu.

Gazdele şi-au trecut însă în cont cea mai mare ocazie a primei reprize. În minutul 32, portarul Simone Scuffet a salvat-o pe CFR Cluj, el respingând şutul puternic de la 14 metri al lui Marko Bozic, găsit liber în careu de Roko Baturina.


CFR Cluj a ieşit de la cabine la fel de hotărâtă să înscrie, Emmanuel Yeboah punând constant presiune pe fundaşii adverşi. El a şutat puternic în minutul 56, dar mingea trimisă de el a trecut pe lângă, pentru ca în minutul 70 să şuteze în braţele portarului echipei din Maribor. Ciprian Deac şi-a încercat şi el şansa dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, însă mingea a trecut peste poarta formaţiei slovene.

De partea cealaltă, Kronaveter a trimis periculos spre poarta clujenilor (minutul 77) în urma unui contraatac, dar fundaşul Yuri Matias a reuşit să respingă mingea în corner.


La fel ca în prima repriză, Marko Bozic a reuşit să semneze cea mai periculoasă fază şi în partea a doua. În minutul 83 el a şutat de la 18 metri, însă portarul campioanei României a avut din nou o intervenţie miraculoasă. Pe final, Yeboah şi Petrila au ratat ultimele ocazii ale partidei care s-a încheiat fără niciun gol.

Partida din manşa secundă a play-off-ului Conference League este programată, joi, 25 august, de la ora 20:00, pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca.

 

CITEȘTE ȘI:

Când se va juca FCSB - CFR Cluj. Urmează 11 zile consecutive de fotbal

Zi de meci. Maribor - CFR Cluj. Dan Petrescu: „Calificarea se va decide în retur la Cluj”

De ce nu a mers Dan Petrescu împreună cu jucătorii la Maribor? A preferat să fie singur!

Ultimele Stiri
abonare newsletter