Sport

Joc modest. Șahtior Soligorsk - CFR Cluj 0-0. Soarta calificării se decide la Cluj!

CFR Cluj a plecat cu un punct din deplasarea cu campioana din Belarus, Șahtior Soligorsk, scor 0-0, din prima manșă a turului 3 preliminar din Conference League, după un meci modest. Meciul s-a disputat pe teren neutru, în Turcia.

 

CFR Cluj a terminat la egalitate cu echipa belarusă Şahtior Soligorsk, 0-0, joi seara, în deplasare, pe Stadionul Yeni Sakarya Ataturk din Adapazari (regiunea turcă Sakarya), în prima manşă din turul al treilea preliminar al Europa Conference League la fotbal.


Şahtior a început meciul mai bine şi a avut o primă mare ocazie în min. 7, când Placca a pătruns şi a şutat pe direcţia lui Scuffet.

Campioana României a echilibrat disputa însă tot echipa din Soligorsk a trecut pe lângă gol (16), mingea lovită cu capul de bosniacul Satara (16), după un corner, fiind respinsă de Scuffet în transversală.


Şi CFR a avut o oportunitate mare de a deschide scorul, însă Yuri a trimis mingea cu capul în transversală (19).

După pauză, clujenii au controlat mai bine jocul, însă fără a se apropia periculos de poarta lui Plotnikov. Aproape de gol a fost tot echipa belarusă, însă Placca a fost imprecis (63).


Debeljuh a încercat un şut la poartă (75), dar mingea s-a dus paralel cu buturile adverse. Apoi, Roger a şutat la colţul lung (78), iar balonul s-a dus puţin pe lângă ţintă.

CFR, care nu a făcut un joc grozav, a obţinut o rezultat pozitiv, care îi dă speranţe în perspectiva partidei de pe teren propriu, care va avea loc pe 11 august.


Dacă va trece de Şahtior Soligorsk, CFR Cluj va da peste învingătoarea dintre NK Maribor (Slovenia) şi HJK Helsinki (Finlanda). Campioana României ar urma să joace în deplasare prima manşă, pe 18 august, iar revanşa va avea pe 25 august, la Cluj-Napoca.

Cartonaşe galbene: Satara (45+1), Korzun (48), Deac (80), Iuzepciuk (88).

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj ar fi interesată de un jucător din Italia. Forbalistul a strâns 136 de meciuri în seria A

Atacant nou. CFR Cluj a mai făcut un transfer

Șahtior Soligorsk - CFR Cluj. Miză de 200.000 euro

abonare newsletter