Sport

David Popovici primește un milion de lei din fondul de rezervă al Guvernului

David Popovici va fi premiat cu 1 milion de lei pentru cele două medalii de aur aduse României.

David Popovici la Campionatul Mondial. FOTO. Captură TVR 1


Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că va fi alocată înotătorului David Popovici suma de un milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului.
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


„Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei", a declarat Ciucă după şedinţa de guvern.


Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, în proba de 100 m liber, miercuri, şi în cea de 200 m liber, luni, la care a stabilit şi un nou record mondial de juniori.

Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

CITEȘTE ȘI:

Bazin olimpic în Cluj, după performanța lui David Popovici? Boc: „Avem câteva soluții în analiză”

David Popovici, campion mondial și la 100 de metri! Românul a câștigat cu emoții

Ultimele Stiri
abonare newsletter