Social

O delegație a Consiliului Judeţean al Elevilor Cluj a făcut o vizită la Ministerul Educaţie

În perioada 7-11 iulie, Divoiu Ioanis, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Cluj, alături de alţi şapte preşedinţi de consilii ale elevilor din ţară, a participat la o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.

Tinerii s-au întâlnit cu ministrul Educaţiei, Remus Procopie, cu ministrul secretar de stat Cristian Cosmin şi cu şefa Comisiei de învăţământ a Senatului, senatoarea Ecaterina Andronescu, purtând cu aceştia o serie de discuţii pe teme educaţionale, potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Cluj.

„Am avut ocazia, în calitatea de reprezentant al Consiliului Naţional al Elevilor, să particip la o serie de întâlniri şi discuţii cu mai mulţi factori decidenţi. În urma acestor discuţii, au fost stabilite aspect importante în vederea îmbunătăţirii vieţii elevilor români. Spre exemplu, domnul Ministru, Remus Pricopie, şi-a asumat faptul că până la data de 1 septembrie, Statutul Elevului va fi aprobat, totodată, Consiliul Naţional al Elevilor va veni cu o serie de propuneri privind metodologia de desfăşurare a consiliilor de administraţie din fiecare liceu.” a spus Ioanis Divoiu, preşedinte CJE Cluj.


Cu ministru secretar de stat Cristian Cosmin elevii au discutat despre impactul proiectului Universității de Vară pentru Elevi, despre situația elevilor care abandonează școala timpuriu sau nu promovează examenul de bacalaureat şi nu au acces la piaţa muncii, urmând ca acest subiect să fie pus pe tapet şi la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

Tinerii au participat la o discuție deschisă cu președintele Comisiei de învățământ din cadrul Senatului, prof. univ. dr. ing. Ecaterina Andronescu. Subiectele principale atinse s-au axat pe importanța digitalizării sistemului educațional românesc, fiind analizate avantajele și dezavantajele implementării unor astfel de tehnologii.

abonare newsletter