Social

Rectorul UMF Cluj, mesaj la moartea pediatrului Nicolae Miu: „Școala medicală clujeană vă datorează foarte mult, la fel și miile de pacienți pe care i-ați vindecat, cum au fost și copiii mei”

Rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a transmis un mesaj plin de emoții, la moartea medicului pediatru Nicolae Miu, renumit în Cluj și în țară.

Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF Cluj, și medicul pediatru Nicolae Miu / Foto: Anca Dana Buzoianu - Facebook Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF Cluj, și medicul pediatru Nicolae Miu / Foto: Anca Dana Buzoianu - Facebook

 

 


Medicul renumit Nicolae Miu, un apreciat pediatru, a murit pe 4 ianuarie, veste care a întristat întreaga comunitate clujeană. De la colegi și studenți, până la pacienți, medicul Nicolae Miu a reușit să-și lase amprenta adânc și să le aducă bucurie.

Medicul pediatru Nicolae Miu / Foto: Anca Dana Buzoianu - Facebook

Mesajele de regret și condoleanțe legate de moartea cunoscutului pediatru au curs pe rețelele de socializare. 


Un astfel de mesaj a fost lansat și de către prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacia „Iuliu Hațieganu” Cluj, care l-a descris pe doctorul Miu ca mentorul său. Buzoianu a punctat faptul că medicul Nicolae Miu și-a tratat atât pacienții, cât și studenții sau medicii rezidenți cu „dedicare și căldură”, dar și că a redefinit standardele în domeniul pediatriei, datorită rezultatelor lui. 

CITEȘTE ȘI:
Profesorul Nicolae Miu, o viaţă dedicată vindecării copiilor

 


Mesajul recotorul UMF Cluj-Napoca îl puteți citi integral mai jos:

„Rămas bun, domnule Decan Nicolae Miu! Ați fost mentorul meu, călăuzindu-mă și încurajându-mă în parcurgerea tuturor etapelor profesionale – de la specializare și primariat până la doctorat. Cu dăruirea dumneavoastră remarcabilă, ați avut un rol esențial în formarea mea profesională, ghidându-mă în fiecare examen și contribuind la dezvoltarea competențelor mele medicale și academice. Privesc cu recunoștință la tot ceea ce am învățat de la dumneavoastră, ca medic pediatru și decan. Dedicarea și căldura cu care v-ați ocupat de micii pacienți, precum și de studenți și medicii rezidenți, reprezintă un model și o sursă de inspirație pentru orice medic și cadru didactic. Cu admirabilă expertiză, ați iluminat calea noastră în domeniul medicinei, fiind ghidul și susținerea noastră în călătoria profesională.


Nicolae Miu, fost decan al Facultății de Medicină, la masa conducerii universității / Foto: Anca Dana Buzoianu - Facebook

Școala medicală clujeană vă datorează foarte mult, la fel și miile de pacienți pe care i-ați vindecat, cum au fost și copiii mei. Din clipa nașterii lor, ați avut grijă de ei, oferindu-le îngrijirea necesară chiar și în toiul nopții, dovedindu-vă devotamentul și iubirea față de copii și de nobila profesiune de medic. Vă mărturisesc că v-am iubit foarte mult, iar amprenta pe care ați lăsat-o în viața mea și a familiei mele este inestimabilă. Suntem profund recunoscători pentru toată susținerea, îndrumarea și afecțiunea pe care ni le-ați oferit.

Prin devotamentul dumneavoastră exemplar, ați redefinit standardele în domeniul pediatriei, lăsând o amprentă de excelență în comunitate. Ați realizat atât de multe lucruri, cât alţii ar face în mai multe vieți, și nu există suficiente cuvinte pentru a exprima respectul și prețuirea pe care vi le purtăm.


Veți rămâne mereu în inimile noastre, iar contribuția dumneavoastră remarcabilă la sănătatea și educația medicală va continua să inspire generații întregi”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Programul funeraliilor. Clujenii își pot lua rămas bun de la medicul pediatru Nicolae Miu. „Toată viața și-a dedicat-o BINELUI și SEMENILOR”.

A murit Nicolae Miu, un renumit și iubit medic pediatru din Cluj. „Înger al copiilor! A trecut în nemurire cel mai mare pediatru al țării”.

abonare newsletter