Social

Comunitatea LGBTQ+ iese în stradă. Tema pentru Cluj Pride 2023 va fi familia

Săptămâna Cluj Pride 2023 și marșul comunității LGBT+ se va desfășura în luna iunie. Tema evenimentului din acest an va fi familia.

Cluj Pride 2023 va avea loc în iunie/ Foto: Queer Sisterhood Cluj - Hilltop Org - Facebook Cluj Pride 2023 va avea loc în iunie/ Foto: Queer Sisterhood Cluj - Hilltop Org - Facebook

 

 


Queer Sisterhood Cluj a anunțat că săptămâna Cluj Pride 2023 se va desfășura între 17-23 iunie în acest an. Tema din acest an este „FAMILIA”.

 


„Cluj Pride 2023 va fi un moment de luptă și solidaritate pentru comunitatea LGBTQ+, oamenii marginalizați și excluși de sistemul heteronormativ opresiv.

Ne vom uni și vom lupta pentru a ne face auziți, și pentru a ne cere drepturile care ni se cuvin. 


Tema din acest an va fi FAMILIA. Fie că vorbim de cupluri LGBTQIA+, de familii cu copii LGBTQIA+, sau de părinți LGBTQIA+, luptăm pentru recunoaștere și protecție legală pentru membrii comunității noastre”, a transmis Queer Sisterhood Cluj.

Marșul Pride, în 17 iunie

În acest an marșul PRIDE va fi în data de 17 iunie și locul de întâlnire va fi în Piața Unirii din CLuj-Napoca.


Marșul Cluj Pride pe 17 iunie va fi un moment puternic de protest împotriva discriminării și violenței îndreptate împotriva membrilor comunității LGBTQ+. Marșul va da startul săptămânii Pride, și va fi organizat în Piața Unirii cu susținerea Transilvania International Film Festival (TIFF) care are loc în Piața Unirii în acea perioadă. 

Săptămâna Pride, ce va urma, va fi o perioadă de rezistență culturală și politică, în care vom organiza evenimente menite să promoveze diversitatea și incluziunea, să educăm și să informăm societatea asupra problemelor și luptelor noastre.


Ne solidarizăm cu toți membrii comunității LGBTQ+ din Cluj și din întreaga lume, care suferă sub tirania homofobiei și transfobiei, și vă îndemnăm să vă alăturați luptei noastre”, au transmis cei de la Queer Sisterhood Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

70% dintre români DISCRIMINEAZĂ romii și homosexualii. Nici maghiarii nu stau mai bine!

Ce înseamnă să fii homosexual în România? Povestea a doi tineri gay din Cluj

Parlamentul European cere României să RECUNOASCĂ LEGAL căsătoriile între persoane de același sex

abonare newsletter