Social

44 de pacienți critici, transportați de urgență la spitale de piloții Unităţii de Aviaţie Cluj-Napoca, în aprilie

În luna aprilie 2023 piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au transportat 44 de pacienți critici în spitalele din țară.

Pacienți critici, transportați cu elicoptere de pilotii Unității de Aviație Cluj-Napoca / Foto: Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca Pacienți critici, transportați cu elicoptere de pilotii Unității de Aviație Cluj-Napoca / Foto: Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca

 

 


În luna aprilie 2023, piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au fost la datorie zilnic, efectuând 49 de misiuni care au constat în intervenții SMURD.

Misiune / Foto: Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca

Personalul aeronavigant al unităţii a acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi transferarea de urgență a pacienților critici, fiind transportate la unităţile spitaliceşti 44 de persoane.


Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Jibou – 32 intervenții, Caransebeş – 17 intervenții.

Elicopter SMURD / Foto: Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca

„Pe parcursul lunii aprilie 2023, personalul aeronavigant al unității a executat în cadrul punctelor de operare aeromedicale menţionate un volum de aproximativ 63 ore de zbor, îndeplinind misiunile de zbor în deplină securitate aeronautică. Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 84 misiuni aeriene în luna aprilie 2023 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.


Asigurarea meteorologică a fost realizată în luna aprilie 2023 prin furnizarea operativă a datelor şi informaţiilor privind evoluţia condiţiilor meteorologice, care au contribuit la executarea în condiţii de securitate a 149 misiuni de zbor de către elicopterele I.G.Av. În continuare, piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca sunt pregătiţi să intervină în misiuni aeromedicale, de ordine și siguranță publică”, a mai transmis Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca.

Intervenție / Foto: Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Salvamont, bilanț negru după minivacanța de 24 ianuarie: sute de intervenții pe munte, inclusiv cu elicopterul

Nouă misiuni de salvare a unor nou-născuți în doar 24 de ore! Pacientul de la Cluj are numai 10 zile

Ultimele Stiri
abonare newsletter