Actualitate

Salvamont, bilanț negru după minivacanța de 24 ianuarie: sute de intervenții pe munte, inclusiv cu elicopterul

Minivacanța de Ziua Unirii Principatelor a fost aglomerată pentru salvamontiștii din țară. Cele mai multe intervenții au avut loc la Sinaia, Cluj și Lupeni.

Salvamont, bilanț negru după minivacanța de 24 ianuarie. FOTO: Salvamont România Salvamont, bilanț negru după minivacanța de 24 ianuarie. FOTO: Salvamont România

 

 


Peste 170 de intervenții au avut salvamontiștii din țară în cele patru zile de minivacanță, de 24 ianuarie, a transmis Dispeceratul Național Salvamont, pentru acordarea primului ajutor, pe munte sau pe pârtii. În ultima zi de minivacanță, salvamontiștii clujeni au fost în top în ceea ce privește numărul intervențiilor.

 


„Cele patru zile ale minivacantei s-au incheiat cu noua zi de foc pentru salvamontistii din intreaga tara și cu un bilanț total de 174 de interventii pentru acordarea primului ajutor si salvarea celor care au avut probleme pe munte sau pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 46 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:


  • 8 apeluri pentru Salvamont Sinaia,
  • 8 apeluri pentru Salvamont Cluj,
  • 7 apeluri pentru Salvamont Lupeni,
  • 5 apeluri pentru Salvamont Voineasa,
  • 3 apeluri pentru Salvamont Maramures,
  • 3 apeluri pentru Salvamont Harghita,
  • 2 apeluri pentru Salvamont Gorj,
  • 2 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov,
  • câte 1 apel pentru Salvamont Hunedoara, Salvamont Sacele, Salvamont Judetul Brasov, Salvamont Alba, Salvamont Dambovita, Salvamont Mureș, Salvamont Bran, Salvamont Sibiu.

Intervenție cu elicopterul, pe munte 

În cazul acestor intervenții au fost salvate 47 persoane, dintre acestea 19 fiind predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital și o persoană a fost predata la elicopterul SMURD pentru transport aerian la spital.

S-au mai primit 41 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană si despre domeniile schiabile.

CITEȘTE ȘI:

Număr „îngrijorător de mare” de accidente pe munte, după ninsoare. La Cluj au fost patru urgențe în 24 de ore

Ultimele Stiri
abonare newsletter