Social

Aproape 100 de clujeni au alergat prin Pădurea Hoia ca să strângă bani pentru construirea unei Școli de Meserii de la zero

Aproape 100 de clujeni au alergat o cursă de 4 km prin Pădurea Hoia pentru a strânge bani pentru construirea unei școli de meserii.

Cursă Beard Brothers / Foto: Facebook - Beard Brothers Cursă Beard Brothers / Foto: Facebook - Beard Brothers

 

 


La fel ca anul trecut, Asociația Beard Brothers a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru construirea unei școli de meserii în județul Cluj - în Florești, în zona Liceului Tăuțan.

Astfel, în weekend a avut loc o cursă care a început de lângă Muzeul Etnografic și s-a desfășurat prin Pădurea Hoia pe o distanță de 4 km.


Clujenii care au alergat la această cursă au trebuit să plătească o taxă de participare. Banii strânși vor merge către Campania 13 Beard Brothers, anume #BBSchool - Școala de Meserii Beard Brothers.

„Ne-am propus o altfel de şcoală: un loc în care toți oamenii se vor dezvolta învăţând o meserie, un loc în care vor asimila cunoștințe necesare dezvoltării personale şi profesionale, un loc în care se va crea o comunitate de la care cu toţii vom avea de învățat”, spun reprezentanții asociației.


La cursă au participat 27 de femei și 65 de bărbați.

Școala de Meserii, funcțională din 2024?

Construirea unei școli de meserii este cel mai ambițios proiect al acestei asociații de până acum. Școala se va adresa în principal, copiilor din centrele de plasament sau care provin din familii care au o situație financiară precară.


Viitoarea școală de meserii din Florești / Foto: Beard Brothers - Facebook

Proiectul este structurat pe două ramuri:

  • social – ramură adresată copiilor din centrele de plasament sau care provin din familii care au o situaţie precară. Aceştia vor beneficia gratuit de serviciile şcolii.
  • Economic-Social – cursurile şi workshop-urile vor avea un cost prestabilit, iar fondurile strânse vor asigura aceleaşi servicii pentru cei care nu îşi permit

Școala de Meserii sau Școala BB va avea mai multe direcții principale:


  • Educaţie pentru copii-Cursuri şi Workshops practice pe diferite domenii de activitate, cât şi cursuri suplimentare pentru o asimiliare mai bună a materiilor şcolare generale.
  • Schimbarea mentalităţii privind meseriile şi formarea profesională în această direcţie.
  • Sprijinirea beneficiarilor privind reconversia profesională.

Suma necesară pentru construirea școlii de meserii este de 300.000 de euro, iar „bărboșii” se apropie de suma finală. Înaintea cursei din Pădurea Hoia, aceștia aveau strânși 222.579 de euro.

Viitoarea școală de meserii din Florești, în exterior / Foto: Beard Brothers - Facebook

Beard Brothers a intrat în faza de depunere a tuturor actelor necesare pentru autorizația de construire, iar dacă totul va decurge bine vor începe construcția din acest an, iar în 2024 vor să realizeze ultimele finisaje și să o facă funcțională.

Cei de la Beard Brothers își doresc ca patru meserii să fie predate concomitent în școală printre care meseria de electrician, sudor, instalator, iar cea de a patra meserie va fi decisă ulterior. În ceea ce privește numărul de copii care vor învăța o meserie se estimează un număr cuprins între 300 și 400 de cursanți pe an.

Puteți ajuta la construirea școlii de meserii prin donații AICI!

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cei de la Beard Brothers au construit cuști pentru câinii fără stăpân din Cluj-Napoca. FOTO

Beard Brothers se apropie de cei 300.000 de euro pentru realizarea școlii de meserii din Florești. Cum va arăta noua clădire? GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter