Social

Actorul Bob Rădulescu, apel la donare de sânge pentru un pacient internat la Cluj: „Un alt fel de cadou de Moș Nicolae!”

Actorul Bob Rădulescu face apel la oameni să doneze sânge pentru un pacient care este internat la Spitalul Municipal Cluj.

Bob Rădulescu, îndemn la donare de sânge de Moș Nicolae / Foto: Facebook - Bogdan Bob Rădulescu Bob Rădulescu, îndemn la donare de sânge de Moș Nicolae / Foto: Facebook - Bogdan Bob Rădulescu

 

 


Bogdan Bob Rădulescu face un apel la donare de sânge pentru un pacient care se află internat la Spitalul Municipal Cluj.

Actorul clujean spune că această faptă bună ar putea să fie „un alt fel de cadou de Moș Nicolae” și le urează tuturor urmăritorilor săi multă sănătate:


„Hei, bună dimineața. Dacă poate cineva să doneze sânge și poate să menționeze că e pentru Bartha Sandor, internat la Spitalul Municipa Cluj, ar fi minunat! Ăsta e un alt fel de cadou de Moș Niculae! Sănătate tuturor!”, a scris actorul Bob Rădulescu pe pagina sa de Facebook.

Pacientul respectiv, Bartha Sandor, este susținut și de studenții mediciniști clujeni. Studenții de la UMF Cluj-Napoca au făcut și ei un apel la donare de sânge prin intermediul paginii de Facebook „Donează sânge, fii erou - OSM Cluj”:


„Este nevoie urgentă de SÂNGE! BARTHA SANDOR este internat la Spitalul Municipal, Cluj-Napoca. Se poate dona indiferent de grupa sanguină la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca, str. Nicolae Bălcescu, nr. 18, de luni până vineri, între orele 07:30-13:30. Nu uițați să mentionați că donați pentru BARTHA SANDOR. Vă mulțumim!”, au transmis studenții.

Criterii pe care trebuie să le îndeplinești ca să poți dona sânge

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:


  • vârsta: 18-60 ani;
  • greutate: femei – peste 50 kg; bărbați – peste 55 kg;
  • să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli;
    infecțioase, etc.);
  • să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere);
  • să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
  • să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);
  • să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
  • să nu fiți în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după);
  • să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării.

Puteți afla mai multe informații despre donarea de sânge de pe site-ul www.doneazasangefiierou.ro.

CITEȘTE ȘI:

Studenții UMF Cluj, apel la donare de sânge pentru pacienții grav bolnavi. Fă o faptă bună înainte de Crăciun!

Proiect: Tinerii de 17 ani vor putea dona sânge, cu acordul părinţilor şi avizul medicilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter