Social

150 de oameni au alergat în Pădurea Hoia ca să strângă bani pentru construirea unei Școli de Meserii. S-au adunat peste 2.000 de euro

Peste 150 de oameni au alergat în Pădurea Hoia pentru a strânge bani pentru construirea unei școli de meserii în Cluj. Proiectul aparține Asociației Beard Brothers.

150 de oameni au alergat în Pădurea Hoia pentru pentru construirea unei școli de meserii / Foto: Beard Brothers - Facebook 150 de oameni au alergat în Pădurea Hoia pentru pentru construirea unei școli de meserii / Foto: Beard Brothers - Facebook

 

 


Asociația Beard Brothers a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru construirea unei școli de meserii în județul Cluj. Școala va fi realizată în Florești, în zona Liceului Tăuțan.

 


Obiectivul campaniei este de a strânge 300.000 de euro, iar până acum s-au adunat 202.353 de euro.

Ultima acțiune care a ridicat suma a fost cursa „Beard Run” în Pădurea Hoia, pe un traseu de 3.5 km, cu obstacole care au făcut alergarea mai distractivă.


La eveniment au participat peste 150 de oameni și s-au adunat 2.008 euro, care vor fi folosiți pentru construirea viitoare școli de meserii.

Proiectul este structurat pe două ramuri:

  • social – ramură adresată copiilor din centrele de plasament sau care provin din familii care au o situaţie precară. Aceştia vor beneficia gratuit de serviciile şcolii.
  • Economic-Social – cursurile şi workshop-urile vor avea un cost prestabilit, iar fondurile strânse vor asigura aceleaşi servicii pentru cei care nu îşi permit

Școala de Meserii sau Școala BB va avea mai multe direcții principale:


  • Educaţie pentru copii-Cursuri şi Workshops practice pe diferite domenii de activitate, cât şi cursuri suplimentare pentru o asimiliare mai bună a materiilor şcolare generale.
  • Schimbarea mentalităţii privind meseriile şi formarea profesională în această direcţie.
  • Sprijinirea beneficiarilor privind reconversia profesională.

În primă fază, proiectul se rezumă la construcția școlii într-un spațiu de aproximativ 400 de metri pătrați. Poți contribui și tu la acest proiect prin achiziționare produselor de pe site-ul beardbrothers.ro.

Cine sunt cei de la Beard Brothers?

Beard Brothers, probabil cel mai neconvențional ONG din România, s-a înființat în noiembrie 2013, ca o frăție a bărboșilor cu spirit de inițiativă, care își doresc să schimbe mentalități prin implicarea activă în societatea civil și care luptă împotriva stereotipurilor sociale și a discriminării de orice fel.


De-a lungul timpului, voluntarii au donat tot felul de echipamente pentru spitalele din Cluj, au susținut educația din județ și au oferit ajutor celor de la call center-ul DSP Cluj, unde 100 de voluntari au stat ore în șir pentru a oferi informațiile necesare pentru oamenii care s-au infectat cu COVID-19.

Asociația Beard Brothers a donat, într-un an și jumătate, două ambulanțe celor de la Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Ultima ambulanță a fost donată chiar de Ziua Pompierilor. Costul ambelor ambulanțe a fost de 165.000 de euro, iar banii au venit din strângerea de fonduri cu ocazia diferitelor evenimente pe care le-au organizat.

O altă donație de zeci de mii de euro a „bărboșilor” a fost făcută în vara anului 2020, când au donat un un aparat de testare de ultimă generație și 2.000 de kit-uri pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Viteza de testare a aparatului este de 18 minute/test și 86 de teste/oră. Mai mult, aparatul va putea fi folosit și după pandemie, întrucât are mai multe funcționalități.

CITEȘTE ȘI:

Asociația Beard Brothers a ales locația pentru viitoarea școală de meserii. S-au strâns aproape 200.000 euro din donații

Beard Brothers începe anul cu un nou proiect ambițios. Vor să construiască o școală de meserii în Cluj

abonare newsletter