Actualitate

Beard Brothers au ajutat din nou. SMURD a primit o ambulanță de 100.000 de euro la Cluj

Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) a primit de la ONG-ul Beard Brothers cea de-a doua ambulanță, chiar de Ziua Pompierilor.

Asociaţia Beard Brothers a donat, vineri, de Ziua Pompierilor, o ambulanţă SMURD în valoare de 70.000 de euro, la care s-a adăugat una donată anterior, în valoare de 95.000 de euro.

Două ambulanțe într-un an și jumătate


„A fost un proiect care s-a desfăşurat pe un an şi jumătate, a fost unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale noastre de până acum şi ne-am bucurat de suportul întregii comunităţi. Oamenii au fost foarte receptivi, au venit la evenimente, au sărit în ajutorul nostru. Target-ul nostru iniţial era să strângem 150.000 de euro, să achiziţionăm o ambulanţă; am avut norocul să dăm peste nişte oameni cu care am reuşit să negociem şi am am reuşit să luăm două ambulanţe cu 165.000 de euro", a declarat preşedintele Asociaţiei Beard Brothers, Cornel Hoza.

Ambulanţele au fost achiziţionate de către Asociaţia Beard Brothers prin strângere de fonduri cu ocazia diferitelor evenimente pe care le-a organizat.

„Sunt foarte bucuros pentru că de Ziua Pompierilor, de ziua noastră, am primit această jucărie frumoasă. Ne va fi de foarte mare ajutor, pentru că ceea ce avem acum sunt vechi. Este o gură de oxigen pentru noi şi această ambulanţă este destinată exclusiv locuitorilor municipiului Cluj-Napoca şi, dacă este nevoie, şi pentru cei din judeţul Cluj", a declarat, la rândul său, şeful ISU Cluj, Ion Moldovan.


Prima ambulanță, anul trecut

După ce au dotat secția de arși a Spitalului Județean din Cluj cu echipamente de care era neapărată nevoie, membrii Beard Brothers au reușit să doteze Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) cu o ambulanță nouă de tip C.

Suma pe care "bărboșii" au reușit să o adune pentru a achiziționa o ambulanță nouă a fost de 120.000 de euro. Aceasta a fost strânsă prin intermediul numeroaselor evenimente pe care membrii ONG-ului le-au organizat anul trecut. Astfel, clujenii au putut să doneze, dar și să participe la activități distractive precum: campionate de poker, maratoane, petreceri, tombole.


„Oameni frumoși, azi, avem plăcerea să anunțăm că am livrat, așa cum am îndrăznit să promitem, o ambulanță de tip C, către SMURD Cluj.

De ce zicem prima? Pentru că deja am pornit la drum să o cumpărăm și pe a doua! Targetul nostru a fost de 150.000 de euro, am reușit să strângem 120.000, din care am cumpărat cu 97.500 euro, prima ambulanță, complet echipată! Ambulanțele de tip C sunt ambulanțele cele mai dotate din punct de vedere al aparaturii și al personalului medical.


Unul din cele mai ambițioase proiecte ale noastre a prins formă, iar pentru asta vrem să vă mulțumim, vouă, oamenilor, care ați înteles nevoia reală a comunității noastre. Vrem să le mulțumim prietenilor din cadrul ISU Cluj pentru tot sprjinul acordat pe toată perioada proiectului.

De asemenea, vrem să mulțumim tuturor partenerilor, care au fost extrem de mulți, pe unii dintre ei o să îi enumerăm, pe alții nu, pentru că nu și-au dorit. Cu siguranață, această postare nu este suficient de încăpătoare să vă menționăm pe toți, cu toate astea însă, vă mulțumim pentru că ați ales să aveți încredere în noi!


Să sperăm că ambulanța va fi folosită cât mai puțin și abia așteptăm să o livrăm pe a doua!", au transmis, pe Facebook, cei de la Beard Brothers în luna decembrie a anului trecut.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter