Social

Beard Brothers începe anul cu un nou proiect ambițios. Vor să construiască o școală de meserii în Cluj

După 8 ani de activitate și 12 campanii de mari de succes, Asociația Beard Brothers vine cu un alt proiect ambițios, o școală de meserii în Cluj-Napoca. Mai bine de jumătate din suma de bani necesară a fost strânsă.

Beard Brothers începe anul cu un nou proiect ambițios. Vor să construiască o școală de meserii în Cluj Beard Brothers începe anul cu un nou proiect ambițios. Vor să construiască o școală de meserii în Cluj

 

 


Fiind susținători ai educației, membrii organizației și-au propus o altfel de şcoală, un loc în care toți oamenii se vor dezvolta învăţând o meserie, un loc în care vor asimila cunoştințe necesare dezvoltării personale şi profesionale, un loc în care se va crea o comunitate de la care cu toţii vom avea de invăţat.

Este cel mai ambițios proiect a lor de până acum, iar școala se va adresa în principal, copiilor din centrele de plasament sau care provin din familii care nu au o situație financiară foarte bună.


„Campania a venit din nevoile societății, mai exact toată lumea se confruntă cu problema de a nu găsi oameni competenți în domeniul acesta de meserii”, a declarat pentru monitorulcj.ro Lucian Șteț, membru fondator al Beard Brothers.

Beard Brothers School va avea mai multe direcții principale, printre care cursuri şi workshop-uri practice pe diferite domenii de activitate, cât şi cursuri suplimentare pentru o asimiliare mai bună a materiilor şcolare generale.


Schimbarea mentalităţii privind meseriile şi formarea profesională în această direcţie, cât și sprijinirea beneficiarilor privind reconversia profesională, sunt alte direcții ale BBSchool.

Proiectul este structurat pe două ramuri, social și economic social

SOCIAL – ramură adresată copiilor din centrele de plasament sau care provin din familii care au o situaţie precară. Aceştia vor beneficia gratuit de serviciile şcolii.


ECONOMIC-SOCIAL – cursurile şi workshop-urile vor avea un cost prestabilit, iar fondurile strânse vor asigura aceleaşi servicii pentru cei care nu îşi permit (Learn & Help)

„Școala o să fie una de meserii, ea o să aibă undeva la 4-5 meserii care o să fie predate. Noi vom prioritiza persoanele care vin din medii defavorizate și se pot oferi aceste cursuri în mod gratuit. Dar în același timp o să existe și opționalul, adică în caz dacă cineva dorește să plătească pentru aceste cursuri, bani cu care o să fie ajutați cei care nu pot să plătească cursurile”, a adăugat Lucian Șteț.


Prima fază a proiectului se rezumă la construcţia şcolii într-un spaţiu de aproximativ 400 mp, în jurul Clujului, iar membrii organizației estimează costurile la 300 de mii de euro. Dintre cei 300 de mii de euro s-au strâns până în prezent 145 de mii de euro.

„Campania decurge foarte bine, noi suntem deja la peste jumătate din target atins, iar anul acesta mai mult ca sigur o să stabilim care o să fie terenul și dacă totul decurge bine o să începem construcția (…) De la început amplasarea școlii era să fie cât mai aproape de Cluj sau în Cluj, acuma depende și de opțiunile pe care le găsim. În orice caz o să fie accesibilă cu transportul în comun”, a transmis Lucian Șteț.

Puteți ajuta la construirea școlii de meserii prin donații AICI!

Între timp, asociația dă restart proiectului The Tutors, proiect de mentorat care se bazează pe aceleaşi principii ca şi BBSchool, dar la o scară mai mică.

Cine sunt cei de la Beard Brothers?

Beard Brothers, probabil cel mai neconvențional ONG din România, s-a înființat în noiembrie 2013, fiind frăție a bărboșilor cu spirit de inițiativă, care își doresc să schimbe mentalități prin implicarea activă în societatea civil și care luptă împotriva stereotipurilor sociale și a discriminării de orice fel.

 

CITEȘTE ȘI:

Beard Brothers a donat ISU Cluj 10 frigidere mobile pentru transportul vaccinului anti-COVID

Beard Brothers din nou la datorie! 100 de voluntari pentru call center-ul DSP Cluj: „Este nevoie de voluntariat în această perioadă critică”

Ultimele Stiri
abonare newsletter