Social

73 de copii ucraineni refugiați au ajuns în centrele de plasament din Cluj

73 de copii refugiați din Ucraina au ajuns în centrele de plasament din Cluj. Aceștia au primit consiliere ca să treacă mai ușor peste experiența traumatizantă a războiului.

73 de copii refugiați din Ucraina au ajuns în centrele de plasament din municipiul Cluj-Napoca/ Foto: depositphotos.com

 

 


Potrivit Consiliului Județean Cluj, 73 de copii au ajuns la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj,

 


 „Pe lângă activitățile specifice de identificare și înregistrare a copiilor ucraineni refugiați în Cluj, D.G.A.S.P.C. oferă și servicii primare de protecție a copilului. Scopul nostru e să-i ajutăm pe acești copii, alături de familiile din care provin, să treacă cât mai ușor peste această experiență traumatizantă”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Monitorizarea copiilor veniți din Ucraina la Cluj se realizează prin intermediul unei platforme internaționale destinate gestionării cazurilor de protecție a copilului – „Primero”. Prin intermediul ei, un număr de șapte lucrători sociali din cadrul D.G.A.S.P.C. Cluj, cu sprijinul Fundației Sera România, au reușit să identifice și să înregistreze un număr de 73 de copii ucraineni. Toți aceștia au fost îndrumați către serviciile specializate de protecție, în vederea identificării timpurie a unor situații de pericol (neglijare, trafic, abuz, etc.) și protejarea drepturilor de care beneficiază. 


Amintim în acest context faptul că platforma „Primero” a fost lansată în data de 1 august 2022, ea fiind gestionată de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, prin direcțiile județene de protecție a copilului și funcționează la nivel național cu sprijinul UNICEF Romania. 

 


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

528 de copii din Ucraina au intrat neînsoțiți în România. Un copil a fugit pentru a doua oară de război

25 de copii refugiați din Ucraina au fost înscriși la școlile și grădinițele din Cluj

EMOȚIONANT. Doi copii ucraineni, primiți cu aplauze în prima zi la o școală din Italia - VIDEO

abonare newsletter