Social

Strigăt de ajutor. Neglijarea și abuzul, cele mai frecvente sesizări la Protecția Copilului Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a realizat, împreună cu conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj, o analiză a activității derulate de serviciul de Call center destinat sesizării cazurilor de abuz împotriva copiilor – 119.

sursa foto depositphotos.com

 

„Încurajăm, o dată în plus, minorii și persoanele adulte din județ, indiferent de calitatea pe care o au, să apeleze fără ezitare numărul unic 119. Specialiștii din cadrul D.G.A.S.P.C. Cluj sunt în permanență la dispoziția celor care au cunoștință și doresc să sesizeze cazurile de abuz, neglijare, exploatare sau orice altă formă de violență asupra copiilor", a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Potrivit unui comunicat de presă al CJ Cluj, prin intermediul dispeceratului gestionat de DGASPC Cluj, în intervalul 1 februarie – 31 iulie 2022 au fost recepționate 141 de apeluri, „majoritatea problemelor semnalate fiind deja soluționate sau în curs de soluționare”.

În ceea ce privește tipologia sesizărilor, cele mai multe, 53 de cazuri, au vizat situații de neglijare a copilului. De asemenea, un număr mare de sesizări, 47, au vizat abuzul, dintre care peste 70% au reprezentat cazuri de abuz fizic. Fiecare dintre aceste cazuri au fost atent evaluate și monitorizate.


În plus, au mai fost înregistrate cazuri de cerșetorie, plecări voluntare de la domiciliu, conflicte între părinţi ca urmare a nerespectării termenilor înțelegerilor cu privire la timpul petrecut cu copilul, situații de abuz sexual/pornografie infantile, etc. Nu în ultimul rând, au existat situații care au impus intervenția echipei mobile pentru verificarea, la fața locului, a stării de fapt sesizate.

Prin apelarea numărului 119, disponibil în toate rețelele publice de comunicații din România, pot fi raportate, în regim non-stop, toate cazurile de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copiilor, inclusiv bullying.

CITEȘTE ȘI:

O minoră a reclamat că tatăl ei a agresat-o sexual. Fata şi fraţii, preluați de Protecția Copilului

Tișe reduce cu 70% posturile de conducere de la Protecția Copilului Cluj

Copilul unei cerșetoare din Cluj, DROGAT. Protecția Copilului nu a primit nicio plângere.

abonare newsletter