Sănătate

A început proiectarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj. Investiţia se ridică la 540 de milioane de euro

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj a intrat în faza de proiectare. Construirea spitalului va dura patru ani.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj a intrat în faza de proiectare.

 

 


Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că termenul de finalizare a proiectului tehnic de execuţie (PT) este de 12 luni.

 


„A început proiectarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj. Câştigătorul licitaţiei este Asocierea 3TI Progetti Italia - Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL - asociere italo-română. Consorţiul are obligaţia, conform contractului, să finalizeze Proiectul tehnic de execuţie (PT) în 12 luni.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


De asemenea, contractul mai prevede 60 de luni pentru asistenţă tehnică (inclusiv pe perioada execuţiei lucrărilor de construcţie) şi alte 60 luni perioada de notificare a defectelor (garanţia lucrărilor). Bugetul pentru lucrările de proiectare şi asistenţă tehnică este de aproximativ 10 milioane de euro”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

Spitalul va avea peste 800 de paturi

Potrivit comunicatului, Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienţilor internaţi, 19 săli de operaţie, 60 de paturi pentru urgenţe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu şi circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic şi tratament (imagistică, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie etc.).


„Unitatea sanitară va funcţiona ca spital de urgenţă de nivel înalt şi va fi organizat în premieră pe centre de servicii (ex: Centrul de cap şi gât, Centrul toracică, Centrul Abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamă şi copil etc) şi va utiliza tehnologii medicale avansate. Construirea spitalului va dura 4 ani de la semnarea contractului de execuţie, iar valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 540 de milioane de euro”, se mai menţionează în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

CITEȘTE ȘI:

Un medic și alte 44 de persoane din Cluj, condamnați definitiv recent în dosare de corupție

Prima tabără din România pentru pacienții cu Alzheimer se face la Cluj! 1 din 8 oameni peste 55 de ani suferă de această boală

A fost lansată licitația pentru realizarea culoarului velo-pietonal Cluj-Napoca, Gilău, Florești și Apahida. Peste 7 milioane de lei, valoarea contractului

Ultimele Stiri
abonare newsletter