Administrație

A fost lansată licitația pentru realizarea culoarului velo-pietonal Cluj-Napoca, Gilău, Florești și Apahida. Peste 7 milioane de lei, valoarea contractului

Culoarul velo-pietonal Cluj-Napoca, Gilău, Florești și Apahida a fost scos la licitație. Termenul de depunere a ofertelor este 14 iunie.

Culoarul velo-pietonal Cluj-Napoca, Gilău, Florești și Apahida, scos la licitație. Foto: Facebook/ Emil Boc. Culoarul velo-pietonal Cluj-Napoca, Gilău, Florești și Apahida, scos la licitație. Foto: Facebook/ Emil Boc.

 

 


A fost lansată, duminică, licitația pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), a studiului de fezabilitate și a expertizei tehnice pentru proiectul „Amenajare coridor de mobilitate urbană durabilă (pietonal și velo) de-a lungul râului Someș”.

 


Primarul Emil Boc a precizat, luni, că acest proiect este unul „fanion” pentru municipalitate, urmând să conecteze Cluj-Napoca de zona metropolitană.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


„Culoarul velo-pietonal reprezintă unul dintre proiectele fanion ale Planului de Mobilitate Durabilă 2021-2030 și se alătură marilor proiecte de infrastructură (metrou și centură metropolitană) ale orașului.

Obiectivul culoarului de mobilitate nemotorizată este de a conecta municipiul Cluj-Napoca cu zona sa metropolitană. În materie de mobilitate urbană, coridorul va oferi o alternativă viabilă transportului cu mașina personală și va fi o atracție în sine pentru cei aflați în căutarea unor activități de agrement. Astfel, râul Someș se transformă într-un element natural valoros care contribuie la dezvoltarea orașului din două perspective: cea ecologică și cea a mobilității sustenabile”, a declarat edilul.


Valoarea estimată a proiectului este de 1,41 milioane de euro (7.050.000 de lei), iar durata contractului este de 18 luni.

Conform primarului Emil Boc, proiectul va fi depus pentru finanțare din fonduri europene.

CITEȘTE ȘI:

ÎNAINTE și DUPĂ modernizarea Bulevardului 21 Decembrie. Cum s-a transformat zona? FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter